La Rosenborg overta jobben

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge har tapt fem av seks poeng mot fotballnasjoner Rosenborg hadde slått. La et Rosenborg-lag med fire forsterkninger - to av dem har spilt på Rosenborg tidligere - gjøre resten av EM-jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rosenborg er et produkt av år med lagbygging. Ikke et produkt av Norges 11 beste fotballspillere. Det er viktig å merke seg når Dagbladet lanserer et forsterket Rosenborg som løsningen på Norges enorme startproblemer i EM-kvalifiseringen.

Derfor ryker også kapasiteter som Ronny Johnsen og Henning Berg ut av et norsk landslag.

Veldig forenklet kan man si at alle eller ingen Rosenborg-spillere må spille for Norge. Isolert sett er naturligvis både Berg og Johnsen gode nok for et norsk landslag.

Men de er ikke så gode at de kan gå inn og splitte et midtstopperpar som kjenner hverandre og medspillerne i detalj etter daglige treningsøkter gjennom mange år.

Det er det både Rosenborg og gårsdagens begredeligheter handler om: Trygghet, samhandling og entusiasme. Eller mangel på det samme - avhengig av hvilket lag det snakkes om.

Dyttes for mange forsterkninger inn på Rosenborg, så ender man opp med motsatt effekt: Laget svekkes. Og det er da heller ikke på midtstopperplass Rosenborg trenger eventuelle forsterkninger.

Har du storspilt i Mesterligaen mot Real Madrid og Juventus, så gjør du det også i EM-kvalifiseringen mot Albania eller Latvia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer