SNUBLET I EGNE BEN: Raheem Sterling snublet i egne bein da han forsøkte å lobbe ballen over Shakhtar Donetsk sin keeper, men dommeren trodde Sterling ble felt av Matviyenko (nr. 22) og dømte straffe i situasjonen. Etter kampen tok Sterling selvkritikk på at han ikke sa fra at det ikke var straffe. Foto:   REUTERS/Andrew Yates
SNUBLET I EGNE BEN: Raheem Sterling snublet i egne bein da han forsøkte å lobbe ballen over Shakhtar Donetsk sin keeper, men dommeren trodde Sterling ble felt av Matviyenko (nr. 22) og dømte straffe i situasjonen. Etter kampen tok Sterling selvkritikk på at han ikke sa fra at det ikke var straffe. Foto: REUTERS/Andrew YatesVis mer

La seg flat etter pinlig straffe

Raheem Sterling er både god og klønete om dagen...

Manchester City - Shakhtar Donetsk 6-0.

Manchester City er klare for 8-delsfinalen i Chamions League etter at de valset over Shakhtar Donetsk med hele 6-0, men det er verken avansement eller de mange scoringene som er det store samtaleemnet etter kampen.

Det er derimot hvordan den ungarske dommeren Viktor Kassai kunne finne på å dømme straffespark til City da Raheem Sterling på klønete vis snublet i egne bein da han forsøkte å chippe ballen over Shakhtar-keeper Ederson Moraes 24 minutter ut i kampen.

Fra sin dårlige vinkel antok nok dommer Kassai at Sterling ble taklet bakfra av Shakhtar-høyreback Matviyenko - men tv-bildene viser klart at Sterling sparker i bakken og stuper framover.

- Feilbedømte sparket

Noe straffespark skulle det aldri vært snakk om - og så kan man spørre seg hvorfor Sterling ikke fortalte dommeren nettopp det.

City ledet allerede 1-0 på det tidspunktet, hadde full kontroll på kampen - men Sterling valgte den tause linja, og så at Gabriel Jesus på den påfølgende straffe scoret sitt første av tre mål i kampen.

HAT TRICK: Gabriel Jesus scoret hat trick for Manchester City mot Shakhtar Donetsk, men brasilianerens første scoring kom etter en meget kontroversiell straffesituasjon. Foto: Olli Scarff/ AFP
HAT TRICK: Gabriel Jesus scoret hat trick for Manchester City mot Shakhtar Donetsk, men brasilianerens første scoring kom etter en meget kontroversiell straffesituasjon. Foto: Olli Scarff/ AFP Vis mer

Etter kampen innrømmet den Sterling at han ikke ble felt.

- Jeg feilbedømte sparket, og må bare beklage at det ble som det ble. Det skulle aldri vært straffe.

- Burde sagt fra seg

I Viasat-studio var de også alt annet enn imponert over Sterlings valg om ikke å si fra seg straffen.

- Det der var bare tull. Sterling snublet i egne bein, og burde sagt fra om det, mener Rune Bratseth.

Morten Langli mener de også kunne løse det på en annen måte, når dommeren først hadde blåst straffe.

- Istedet for å skyte ballen i mål, så kunne City helt enkelt sendt en rolig pasning til Shakhtar-keeperen.

«Straffesituasjonen» fikk heldigvis lite å si for kampen, som Manchester City til slutt vant hele 6-0, og blåtrøyene fra Manchester er nå allerede klare for 8-delsfinalen i turneringen, selv om det ennå gjenstår to gruppespillskamper.