Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

La seg i protest

Det ble fullt kaos da Jon Drummond ble disket fra 100-meteren i VM. Han la seg ned i løpebanen, nektet å forlate området - og tok et bad i hindergrava.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg rørte meg ikke! Jeg rørte meg ikke! Jeg forlater ikke banen. Dette er ikke rettferdig, jeg rørte meg ikke, ropte en fortvilet Drummond til funksjonærene.

Da hadde nettopp han og Asafa Powell blitt diskvalifisert for den samme tjuvstarten på det andre av fire kvartfinaleheat på 100 meter i går.

Før måtte én løper ha to tjuvstarter for å bli diskvalifisert. Med de nye reglene regnes den første tjuvstarten som en advarsel for alle i heatet, og nestemann som er for raskt ute, blir disket. VM i Paris er det første utendørsmesterskapet hvor de nye reglene gjelder.

- Vi fortalte fridrettsledelsen at denne regelen ikke var bra. Noen ville bli kastet ut og ødelegge VM. Det er akkurat det som skjer nå, sa en sint Ato Boldon, som også var med i heatet.

Nedkjøling

Amerikanske Drummond var helt fra seg. Først la han seg ned på løpebanen, og nektet å flytte seg. Da han kom seg bort, rullet han rundt på gresset i treningsområdet og måtte ha trøst fra trener John Smith.

Han tok seg også et bad i hindergrava for å kjøle ned raseriet.

Avgjørelsen om å diske Drummond medførte en enorm pipekonsert fra publikum på stadion i Paris, og VM-funksjonærene slet lenge med å få gjennomført heatet. Det ble flyttet til etter at de andre var ferdige.

Løperne prøvde flere ganger å komme seg i startblokkene, men det var umulig å konsentrere seg.

Patrick Johnson ute

Da de endelig kom av gårde, var det rutinerte Boldon som stakk av med seieren på sterke 10,09. Patrick Johnson fra Australia, som har årsbeste i verden med 9,93, ble nummer seks og tok seg ikke videre til semifinalen.

Best i går var Darrel Brown fra Trinidad og Tobago, som løp på 10,01 i det tredje heatet.

Amerikanerne Tom Montgomery og Maurice Green var blant de andre som enkelt tok seg videre med 10,04.

SKAPTE KAOS: Jon Drummond protesterte med å legge seg i løpebanen da han ble diskvalifisert på gårsdagens 100-meter kvartfinale i VM.