Lå strødd langs løypa: Piggtråd-sabotasje mot ungdoms-NM på sykkel

- Jeg tror ikke den som står bak vet hvilken skader dette forårsaket.

FUNNET LANGS LØYPA: Arrangørene av ungdoms-NM på sykkel fant disse oppkuttede piggtrådene langs løypa. Foto: Bjørg Hvideberg
FUNNET LANGS LØYPA: Arrangørene av ungdoms-NM på sykkel fant disse oppkuttede piggtrådene langs løypa. Foto: Bjørg HvidebergVis mer

(Dagbladet): I helga har det blitt arrangert norsk ungdomsmesterskapet på sykkel i Fredrikstad.

Før lørdagens temporitt plukket Fredrikstad Sykkelklubb opp rundt 20 biter piggtråd langs løypa, skriver Fredriksstad Blad.

Foran søndagens fellesstart hadde sykkelklubben flere ute for å sjekke, og igjen var det strødd piggtråd i løypa, skriver NTB.

- Dette er veldig alvorlig. Jeg har nesten ikke ord for hva jeg tenker om at noen har gjort det her, sier rittansvarlig Bjørg Hvideberg i Fredrikstad sykkelklubb til Dagbladet.

Sabotasje Arrangørene mener det er noen bevisst har forsøkt å sabotere for arrangementer. I helga har 270 syklister i alderen 10-16 år vært i  aksjon langs landeveien.

- Da vi oppdaget det har vi hatt patruljer ute for å passe på. Jeg tror ikke de som kastet ut dette vet hvilken skade dette kunne forårsaket. Vi har informert til samtlige beboere langs løypa at det er NM i helga. Kanskje det er noen som mener syklister ikke hører hjemme på veien. Det er faktisk barn det gjøres sabotasje mot, sier hun til Dagbladet.

Hun sier de stort sett har fått positive tilbakemeldinger fra beboerne i området.

- Dette får ikke overskygge et ellers bra arrangement og fantastiske prestasjoner, sier hun.

Skal etterforskes Det er ennå ikke kommet en formell anmeldelse av forholdet, men sykkelklubben vil levere inn denne i morgen.

- Vi fikk melding om dette 13.46 i dag. Arrangør av rittet meldte fra til oss om at noen forsøkte å sabotere arrangementet. Det er så langt ingen mistenkte i saken, men vi vil følge opp denne saken fra i morgen, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt Paul Horne til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram