Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cupens 1.runde

Lå under 0-2 med tre minutter igjen mot 3.divisjonslag. Så våknet Stabæk

3.divisjonslaget Ullern var tre minutter årets første cupbombe.

I LEDELSEN: Hjemmelagets spillere jubler etter at Emmanuel Bergstrøm økte ledelsen til 2-0 i kampen mellom Ullern og Stabæk i første runde av NM i fotball på Ullern stadion.
Foto: Ørn Borgen / NTB Scanpix
I LEDELSEN: Hjemmelagets spillere jubler etter at Emmanuel Bergstrøm økte ledelsen til 2-0 i kampen mellom Ullern og Stabæk i første runde av NM i fotball på Ullern stadion. Foto: Ørn Borgen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Ullern – Stabæk 2–2 etter 90 minutter. Kampen endte 3-5

(Dagbladet): Så var det endelig duket for norsk cupfotball igjen. Og som alltid er det et par ekstra spennende punkter i de første rundene: Hvem blir årets Askeladd? Hvor smeller den første cupbomba? Hvilken ukjent spiller skinner når muligheten for TV-tid byr seg?

Vel, Stabæk gjorde i hvert fall alt de kunne for å gi oss drama fra første spark i den første runden av cupen.

Sjokkstart

Emmanuel Bergstrøm og lagkameratene i 3.-divisjonslaget Ullern ledet 2–0 allerede etter 13 minutter.

Nevnte Bergstrøm banket inn begge målene.

Stabæk hadde gjort en rekke bytter fra forrige eliteseriekamp til dagens cupoppgjør, men fortsatt var blant annet Ohi Omoijuanfo, Franck Boli og Andreas Hanche-Olsen i startoppstillingen.

Det hjalp lite mot gløden, viljen, engasjementet og flyten laget fra sørvest i Oslo hadde i den første omgangen. De presset fram flere feil i Stabæks bakre ledd, og kunne fort ha scoret både ett og to mål til.

SCORET TO: Emmanuel Bergstrøm Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
SCORET TO: Emmanuel Bergstrøm Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Vis mer

Stabæk var farlig frampå ved et par anledninger, men greide aldri å score før dommeren blåste av for de første 45 minuttene.

Det kom til å bli 45 lange minutter for Ullern i den andre omgangen, men det er vanskelig å få en like stor vitamininnsprøytning som de fikk etter den første omgangen.

Snudde

Stabæk var farlig frampå ved en rekke anledninger i den andre omgangen, men det gikk lang tid før de greide å score.

Først da klokka passerte 87 minutter ordnet Frank Boli det forløsende målet.

Og det ga både Stabæk-spillerne og supporterne håp. Minuttet etter reduseringen kom, utlignet Ohi Omoijuanfo til 2-2.

Dermed ble det ekstraomganger på CC Vest-arena.

Og der var Ullern tappet for krefter. Stabæk malte dem i senk. Ola Brynhildsen og Martin Rønning Ovenstad scoret begge før klokka hadde passert 100 minutter, og det virket som det skulle gå mot Stabæk-seier.

… men Ullern var ikke død!

Etter 112 minutter redusert Torbjørn Rosvoll for hjemmelaget. Ullern fikk håpet tent, men bare fire minutter etter reduseringen punkterte Frank Boli kampen. Han kom alene med keeper og chippet Stabæk inn til 2.runde i cupen.

Songdal i trøbbel

Sogndal var også i trøbbel mot Øystese. Etter 61 minutter lå de under 0-1 etter at Jens Aase sendte laget fra Kvam kommune opp i ledelsen.

Men nå har Sogndal snudd og leder 2-1 med femten minutter igjen å spille. Ulrik Flo og Joachim Soltvedt scoret for Sogndal.

UTE: Aalesund. Foto: NTB Scanpix
UTE: Aalesund. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dermed greide Eirik Bakkes mannskap å unngå den fryktede cupbomba. De vant til slutt 4-1.

Bohinen ute

De andre eliteserielagene som var i aksjon i kveld kom seg trygt videre. Det gjorde derimot ikke Lars Bohinens Aalesund. De tapte mot 4.divisjonslaget Bergsøy IL.

Et realt sjokk for de oransjekledde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!