Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

4. divisjonskampen endte i skandale

Lå under 12-0 - bestemte seg for å trekke laget

Pussig situasjon oppsto i breddefotballen i Oslo i går.

SKANDALE: En aldri så liten breddefotballskandale oppsto i møtet mellom Lyn 2 og Romsås i går. Foto: Illustrasjon ved NTB/Scanpix
SKANDALE: En aldri så liten breddefotballskandale oppsto i møtet mellom Lyn 2 og Romsås i går. Foto: Illustrasjon ved NTB/Scanpix Vis mer

Lyn 2 møtte Romsås til dyst i 4. divisjons avdeling to i går. Da 55 minutter var passert lå Romsås allerede under med 12-0, og laget fra Oslo øst valgte å gi seg, med 35 minutter igjen på klokka.

Kampen var dermed over, og den pussige situasjonen har blitt hyppig omtalt på sosiale medier i dag.

Kontaktperson for Lyn 2, Rolf Magne Walstad, sier til Dagbladet at han ikke føler noe sinne overfor hvordan Romsås taklet situasjonen.

- Dette er et lag som har slitt med å rekrutere folk tidligere i år. De kom til oss like før kamp med tolv mann, og når de møter en motstander som er atskillig bedre enn dem, så de ga vel nesten opp til pause. Sånn som det ble hadde heller ikke vi noen fordeler ved å fortsette, sier han om kampen.

- De hadde vel allerede gitt opp i pausen, men en av våre spillere oppmuntra dem til å fortsette, sier han videre.

Han har forståelse for at det ble tungt for spillerne å fortsette, og sier at det også var komminukasjon på tvers av trenerbenkene før beslutningen ble tatt.

- Vi putta fire rett etter pause, og da har vi forståelse for at det ble tungt for dem å fortsette.

- Det var ingen dårlig oppførsel fra deres side, de hadde rett og slett ikke ork til å fortsette. Det var dialog mellom trenerbenkene før det skjedde, sier han.

- Unge menn tar ikke alltid riktige valg

Umair Iqbal, sportslig leder i Romsås skriver dette i en mail til Dagbladet onsdag kveld:

- Vi har ikke de samme ressursene som mange andre lag og det er her man ser de voldsomme forskjellene i fotball-Norge. I et forsøk på å bedre situasjonen, har vi i klubben hatt fokus på holdninger som igjen fører til at man må ta valg som nødvendigvis ikke gagner oss kortsiktig, sportslig sett.

- Fokuset på holdninger fører til sportslig nedprioritering som igjen dessverre fører til hendelser som kampen i går. Vårt herrelag er et ganske ungt lag. Vi har mistet en del spillere i løpet av sesongen og i oppkjøringa til klubber som kunne gi bedre tilbud vi ikke har mulighet til å matche, fortsetter han.

- Under kampen i går, lå vi under 8-0 til pause med bare tolv tilgjengelige spillere. Av disse slet tre av spillere med skader og burde egentlig ikke spilt. Lyn stiller et sterkt lag, noe de har all sin rett til å gjøre, skriver han.

Han presiserer likevel at han helst skulle vært foruten måten spillerne reagerte på:

- Det spillerne våre gjør er ikke riktig, men valgene unge menn tar er ikke alltid riktige, fastslår han.

- 4 divisjon er et relativt høyt nivå og det krever ressurser for å kunne opprettholde et lag i divisjonen. Laget vårt havnet under nedrykksstreken i fjor, men ettersom det var få Oslo-lag som rykket ned fra 3. divisjon ble vi i 4 divisjon. I etterpåklokskapens navn burde vi kanskje valgt å melde på laget i 5. divisjon, utdyper han om situasjonen i klubben.

- Burde få fortsette

Lyns sportleder Walstad ser helst at Romsås får fortsette i 4. divisjon, og at de ikke blir for hardt straffet for det som skjedde.

- Jeg håper at det ikke får noen alvorlige følger for dem. Kretsen har regler for hvordan dette skal håndteres, så jeg har ikke noen sterke meninger om hva straffen bør bli, forklarer han.

Han håper likevel at kampen blir stående, sånn at Lyn får beholde plussmålene sine på tabellen.

- Det jeg synes er fair at vi bør beholde de tolv målene vi scora i går, og at det ikke blir stående som 3-0 på walk-over. Det kan være surt om opprykket ryker på målforskjell, og vi mista så mange mål i går, sier han.

Aldri opplevd noe lignende

- Jeg har hatt 30 år i bransjen, men dette er første gangen jeg opplever noe sånt. Det var en ny opplevelse, men jeg har som sagt litt medfølelse for Romsås-guttene, de følte seg nok litt ydmyket etterhvert. Jobben burde vært gjort i forkant, og de burde hatt med seg 15 friske mann, men sånn ble det ikke, presiserer Walstad.

- For tidlig

Daglig leder i fotballkretsen i Oslo, Tore Bråteng, sier til Dagbladet at denne saken vil bli behandlet som alle andre, og at det vil ta en stund før det eventuelle utfallet av saken vil bli kjent.

- Vi følger vanlig prosedyre som i alle andre saksbehandlinger. Derfor vil det på det nåværende tidspunkt være alt for tidlig å si hvilke følger dette får, sier han.

Dommer Hamza Bashir Ahmed vil ikke kommentere hvordan han opplevde saken overfor Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media