Lå under med sju - vant med ni

Enorm snuoperasjon mot Russland.

STERK SNUOPERASJON: De norske jentene hentet inn russerledelsen og vant den avgjørende gruppekampen i World Cup. Foto: HENNING BAGGER/SCANPIX
STERK SNUOPERASJON: De norske jentene hentet inn russerledelsen og vant den avgjørende gruppekampen i World Cup. Foto: HENNING BAGGER/SCANPIXVis mer

||| ÅRHUS (Dagbladet): Russland - Norge 21-30.

Det så lenge mørkt ut for håndballjentene i kveld. Norge lå under med sju mål på det meste, men snudde kampen og slo Russland.

Slutten av den første og hele andreomgangen var en maktdemonstrasjon og Norge vant med hele ni mål.

- Vi viser voldsom moral i dag. Vi fighter hele tida og får etter hvert dreis på forsvarsspillet og skuddene - og så løper vi jo fra dem, sier kaptein Gro Hammerseng til Dagbladet.

Mange bomskudd Det startet ok i kveld, men midt i førsteomgangen sleit Norge kraftig. Det ble bom, bom, bom framover og jentene slapp til russerne for lett i den andre enden.

En periode scoret Russland åtte mens Norge bare klarte å svare med én fulltreffer. Spesielt Tonje Nøstvold og Ida Alstad sleit med et feilinnstilt sikte.

- Vi går på feil skudd og velger feil innspill. Men selv om det buttet litt imot følte vi at vi var nære. Vi manglet bare det siste lille, sier Thorir Hergeirsson.

Og i minuttene før pause skjerpet Norge seg. Ferskingen Mari Molid tok skuddansvar og banket inn to slik at de norske jentene bare var tre bak halvveis (14-11).

- Det løsner når vi skyter rundt dem i stedet for å prøve over dem, forklarer Hergeirsson.

I ledelse for første gang Norge lå under med sju mål på det meste, men åtte minutter etter pause sørget Linn Jørum Sulland for norsk ledelse for første kampen med sine to scoringer.

Og med bedre forsvarsspill var det også duket for flere norske kontringsmål, for russerne var ikke i nærheten av å klare å henge med på de løpene.

- Vi får igjen for løpingen i sommer. Vi er kommet lenger nå enn vi var på samme tid i fjor, sier Hergeirsson.

Kari Aalvik Grimsbø sto veldig bra mellom stengene, etter at hun erstattet Katrine Lunde Haraldsen etter 30 minutter. Den norske seieren var derfor aldri truet mot slutten av kampen.

Romania spilte uavgjort mot Sverige tidligere i dag, og rumenerne vant dermed Norges gruppe. Danmark vant den andre gruppa, foran sølvvinnerne fra VM, Frankrike. Dermed skal de norske jentene møte de danske i semifinalen på lørdag.