Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

La ut annonse på Finn.no for å finne ny trener til Johaug og Klæbo

Norges Skiforbund utlyser nå de to ledige stillingene som landslagstrener på elitelaget for kvinner og menn.

JAKT: Landslagssjef Vidar Løfshus er blant annet på jakt etter Eirik Myhr Nossums assistent. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
JAKT: Landslagssjef Vidar Løfshus er blant annet på jakt etter Eirik Myhr Nossums assistent. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Trenerkabalen foran den kommende VM-sesongen har ikke vært enkel å få til å gå opp for landslagssjef Vidar Løfshus. Tre av forrige sesongs fem landslagstrenere på elitesiden har av ulike grunner sluttet den siste tiden.

Ole Morten Iversen og Eirik Myhr Nossum er ansatt som nye hovedtrenere for henholdsvis kvinnelaget og herrelaget, men jakten på deres assistenter pågår fortsatt.

Onsdag har Norges Skiforbund utlyst de to stillingene på eget nettsted og på Finn under tittelen «Vil du være med å lede verdens beste landslag i langrenn?».

Fram til 2020

I utlysningsteksten heter det at de to trenerne skal jobbe tett med hovedtrenere, samt utfordre både disse og løperne i hverdagen.

Videre understrekes det at herretreneren vekselvis skal følge allround- og sprintlandslaget, mens kvinnetreneren aller helst bør ha tilhold sentralt på Østlandet.

Begge de to stillingene er engasjementer som strekker seg fram til sommeren 2020.

Store utskiftninger

Eirik Myhr Nossum, som mandag ble presentert som ny hovedtrener for allrounderne, har de siste sesongene vært assisterende landslagstrener. Det er denne rollen som nå skal fylles.

På kvinnesiden har Roar Hjelmeset og Sjur Ole Svarstad hatt treneransvaret. Nylig valgte begge å takke nei til en forlengelse av sine kontrakter for i stedet å gå til andre jobber.

Arild Monsen fortsetter som landslagstrener for de norske sprinterne.

Frist for å søke på jobbene skiforbundet nå har utlyst er 26. mai.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media