La ut dette våpen-bildet på Twitter før han ombestemte seg og fjernet det

- Det ser kanskje litt vilt ut, sier Bille Nielsen.

USKYLDIG: Nicki Bille la ut et bilde på Twitter hvor han poserer med våpen. Bildet ble tatt da han spilte i Elche i 2012. Foto: Ned Alley / NTB scanpix og Faksimile gjengitt med tillatelse fra Nicki Bille Nielsen
USKYLDIG: Nicki Bille la ut et bilde på Twitter hvor han poserer med våpen. Bildet ble tatt da han spilte i Elche i 2012. Foto: Ned Alley / NTB scanpix og Faksimile gjengitt med tillatelse fra Nicki Bille NielsenVis mer

(Dagbladet): Rosenborg og Crusaders spiller Europacup-kamp førstkommende torsdag, og i den anledning la Nicki Bille Nielsen ut et bilde av seg selv på mikrobloggtjenesten Twitter. På bildet poserer dansken med et stort våpen i hendene, med flere våpen i bakgrunnen.

«El Pistolero. Europa League here we come!», skrev han over bildet.

Selv forklarer han bildet slik:

- Det var et bilde som ble tatt i Spania da jeg spilte for Elche. Det ble brukt i den spanske storavisa Marca opp mot en kamp. Jeg ble kalt El Pistolero i Spania, sier Bille Nielsen til Dagbladet.

Rosenborg-spilleren fjernet bildet fra sin Twitter-konto etter to minutter, og forteller at det var hans avgjørelse å gjøre dette.

- Jeg slettet det igjen fordi det norske folk kanskje ikke kjente til bakgrunnen for bildet. Det ser kanskje litt vilt ut at jeg poserer med våpen, men det er ikke slik at jeg har et våpenrom hjemme, sier Bille Nielsen.

Uskyldig bilde Han var redd folk skulle få et annet syn, og at mange ikke visste at det bildet ble brukt som en oppladning til en fotballkamp.

- Det er et helt uskyldig bilde. Jeg gikk inn i en våpenbutikk med noen journalister og tok bilde før kampen, sier Bille Nielsen.

POSERTE: Slik så Twitter-innlegget til Rosenborg-spilleren ut. Det ble raskt fjernet fra tjenesten. Foto: Gjengitt med tillatelse fra Nicki Bille Nielsen.
POSERTE: Slik så Twitter-innlegget til Rosenborg-spilleren ut. Det ble raskt fjernet fra tjenesten. Foto: Gjengitt med tillatelse fra Nicki Bille Nielsen. Vis mer

Dansken var på utlån fra spanske Villarreal til spanske Elche i 2011-12-sesongen, og spilte bare én sesong i klubben.

- Da jeg spilte i Elche feiret jeg med å «skyte» med våre fans. De pleide å synge: «Nicki Bille, bom, bom, bom». Derfor ville de spanske journalistene ha et slikt bilde, sier Bille Nielsen.

Dagbladet fikk tillatelse til å gjengi bildet mot at bakgrunnen for bildet ble fortalt. Nicki Bille Nielsen la selv ut linken til den opprinnelige saken som inneholdt bildet, som viste seg å være fra spanske AS.

Reagerer Rosenborg-trener Per Joar Hansen likte derimot ikke det han fikk se.

- Spontant tenkte jeg at det var geværmannen, og ikke pistolmannen som han liker å bli kalt. Men fra spøk til alvor. Det er mange som kan si noe om hvor alvorlig dette er, og meningene rundt det. Jeg skal ikke gjøre noen stor sak ut av dette. Vi må diskutere med spilleren hva som er bra å legge ut, og hva som ikke er. Men jeg vil gjerne ta dette med ham først, sier Per Joar Hansen til Dagbladet.

Han mener det er viktig at folk tenker gjennom hva de legger ut på sosiale medier, og at det er viktig å vise ydmykhet.

- Folk må få lov til å tenke det de vil. Alvorligheten i dette kan diskuteres. Man poserer feks med våpen etter landsskytterstevnet også. Det er likevel viktig å få en bevisstgjøring over hva man ønsker å bli forbundet med, for folk gjør opp sine egne tanker uansett hvordan bildet er. Det er alltid noen som kan føle seg støtt av det, sier Hansen.

Han vil kalle Nicki Bille Nielsen inn på teppet for å høre hva hovedpersonen selv tenker om bildet som ble lagt ut.

Pistol-tatovering Nicki Bille Nielsen bærer motivet av en stor pistol som er tatovert på magen. Denne tatoveringen var med på å gi 25-åringen navnet El Pistolero i Spania.

Han har også en t-skjorte som kan kjøpes som er laget i samarbeid med Rosenborg. I samme posisjon som han selv har tatovert inn pistolen på magen står mottoet «Life is too short to be ordinary» formet som en pistol på t-skjorten.

Bille Nielsen har skapt mange overskrifter i Norge etter at han kom til Rosenborg, han har blant annet revet av seg drakta i raseri, og flørtet med kjendiser som Rachel Nordtømme og Tone Damli Aaberge.

Hovedpersonen selv bryr seg likevel lite om at han havner i rampelyset til stadighet.

- Jeg er ikke er fyr som leser mye media. Det betyr ikke så mye for meg hva folk mener. Det som betyr noe er hva treneren og familien mener. Jeg forsøker å holde fokus på fotballen. Og gode fotballspillere blir det skrevet mye om, sier Nicki Bille Nielsen.