JAGER LEICESTER: Tottenhams Harry Kane la ut løvebilde på Instagram før kampen mot Stoke. Etter kampen innrømte han at det var en beskjed til Leicester om at de ikke får fred i Premier League. Foto:
Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix
JAGER LEICESTER: Tottenhams Harry Kane la ut løvebilde på Instagram før kampen mot Stoke. Etter kampen innrømte han at det var en beskjed til Leicester om at de ikke får fred i Premier League. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB ScanpixVis mer

La ut løvebilde for å gi en beskjed til Leicester

Tottenham har ikke tenkt å gi seg uten kamp. Fire ting vi lærte av kampen mot Stoke.

(FourFourTwo): Paul Wilkes var på Britannia Stadium da Mauricio Pochettinos mannskap knappet innpå ligaleder Leicester med en knusende forestilling.

1. Kane kan utgjøre forskjellen Med Jamie Vardy ute med suspensjon i Leicesters neste ligakamp mot Swansea, og sannsynligvis kampen etter mot Manchester United, har ligalederen fått noe å slite med.

Gjennom hele sesongen har argumentet for at Tottenham ikke ville vinne ligaen vært at de ville slite med å erstatte Harry Kane, dersom han pådro seg en skade. Men det har de ikke trengt å tenke på.

Spissen viste igjen god form da han økte antall ligascoringer til 24 etter sine to mål - ett mål mer enn hele Aston Villa har scoret i Premier League denne sesongen.

«Vi kommer for å ta dere, Leicester City vi kommer for å ta dere» sang Spurs-fansen da den engelske landslagsspissen skrudde ballen nydelig rundt tre forsvarere og forbi Stokes veterankeeper Shay Given. Hans andre scoring var ikke like spektakulær, men farten og mobiliteten var absolutt imponerende.

Tottenham er nå fem poeng bak Leicester med fire kamper igjen å spille, og de vil ikke gi opp håpet så lenge Kane er i troppen. Langt ifra: han la ut et bilde i sosiale medier denne uka som viste fire løver, og antydet at laget hans jaget revene fra Leicester.

- Vi må tro at det er mulig, det er bra for spenningen at vi kan legge press å Leicester, sa Mauricio Pochettino på pressekonferansen etter kampen.

- Vi fokuserer bare på oss selv.

2. Spurs med mesterlig kontring I første omgang forsøkte Christian Eriksen og Erik Lamela å bevege seg sidelengs mellom leddene, noe som gjorde at Stoke-backene Geoff Cameron og Marc Muniesa ikke ble liggende bredt. Marko Arnautovic og Xherdan Shaqiri fikk jobben med å følge løpene til backene Danny Rose og Kyle Walker, noe de gjorde ganske bra.

Men etter 45 minutter spilte Stoke med et høyt forsvar, som Spurs enkelt spilte seg forbi gang på gang. I det 68. minuttet doblet Dele Alli gjestenes ledelse da han dunket ballen over given etter å ha lurt Stokes offsidefelle. Det var starten på hva som ville komme, og de skapte flere gode muligheter mot slutten av kampen.

KANES AVSLUTNINGER: Grafikken viser Harry Kanes skuddforsøk i kampen mot Stoke. Foto: Statzone
KANES AVSLUTNINGER: Grafikken viser Harry Kanes skuddforsøk i kampen mot Stoke. Foto: Statzone Vis mer

Den offensive midtbanespilleren holdt på å score sitt andre for dagen to minutter etterpå da han rundet Given, men på et eller annet vis klarte å treffe stolpen på åpent mål. På sidelinja kastet Pochettino seg på bakken og slo knyttneven mot gresset i frustrasjon.

Den skuffelsen varte ikke lenge for verken spiller eller manager, ettersom Kane scoret Spurs' tredje mål etter at Lamela fant ham med en pasning. Givens svake hjemmedebut ble komplett da Alli gjorde opp for sin tidligere miss og avsluttet målfesten med en nydelig avslutning.

3. Stoke er på stranda Selv om The Potters helt klart var nest best i første omgang, forsøkte de iallfall å slåss, samtidig som de viste hvorfor de har utviklet seg under manager Mark Hughes. Men det var ikke tilfellet etter hvilen - for andre kamp på rad - og det eneste som var savnet var litt solkrem og en iskald øl, da Spurs kjørte over dem.

Det er tydelig at Tottenham er på et mye høyere nivå enn Stoke - det er derfor de er med i tittelkampen og ikke henger rundt på midten av tabellen. Men mannskapet til Hughes er mye bedre enn dette, og selv om bortelaget styrte kampen, skulle kampen vært mye jevnere.

Stoke har slått Manchester City, Manchester United og Chelsea på Britannia Stadium denne sesongen når kameraene har vært til stede, men alle som slo på tv-en for å se på denne forestillingen ville blitt sjokkert over kvaliteten deres. De maktet bare å sette inn fem taklinger de siste 30 minuttene av kampen, noe som var en sterk kontrast til de 21 taklingene som ble vunnet den første timen.

«Er det en brannøvelse?» sang bortefansen, samtidig som mesteparten av hjemmefansen forlot stadion tidlig.

- Vi vet hva vi er i stand til, men i dag var ikke det defensive bra, sier Hughes.

- Noen ganger må du gi skryt til motstanderen, og i kveld sleit vi med å finne oss selv både teknisk og psykisk. De er et sterkt lag, de er raske, de er skarpe og de har det lille ekstra du får når du kjemper om Premier League-tittelen.

4. Bojan som en falsk nier, det fungerer ikke Da den tidligere juniorspilleren til Barcelona gikk gradene på La Masia, ble han kalt den nye Lionel Messi. God ballkontroll, raske føtter og lavt tyngdepunkt gjør at de deler mye av de samme attributtene, selv om karrierene har tatt veldig forskjellige veier.

Spissen hadde scoret i Stokes to siste kamper mot Liverpool og Swansea fra en nummer ti-posisjon, men Hughes følte tydeligvis at hans bevegelser kunne forvirre Tottenhams forsvar. Det var en god tanke gitt at Arnautovic og Shaqiri er en direkte trussel når de løper innover fra kanten.

... A photo posted by Harry Kane (@harrykane) on Apr 17, 2016 at 8:16am PDT

Det var Arnautovic som lagde mest problemer for Spurs, da han tvang fram en redning fra Hugo Lloris fra utsida av boksen etter 27 minutter. Den østerrikske spissen headet også utenfor målet like etterpå i det som var hjemmelagets beste periode i kampen.

Men, både Toby Alderweireld og Jan Vertonghen lå høyt i laget til Pochettino og var derfor fornøyde med å bevege seg innover i banen, mens Bojans forsøk på å motta ballen bredt i banen også ble effektivt stoppet av stopperduoen som spiller på backen i det belgiske landslaget.

Joselu kom inn i andre omgang og erstattet Shaqiri, mens Boja ble flyttet ut på høyrekanten. Den sveitsiske vingen forlot banen på grunn av skade, og Hughes bekrefter at han ble byttet ut på grunn av hamstring-problemer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram