SYK:Lars Helge Birkeland er blitt syk og står over VM-sprinten i Kontiolahti lørdag. Henrik L'Abee-Lund kommer inn som reserve for han. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
SYK:Lars Helge Birkeland er blitt syk og står over VM-sprinten i Kontiolahti lørdag. Henrik L'Abee-Lund kommer inn som reserve for han. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

L'Abée-Lund inn for Birkeland på sprinten

Fikk VM-plass i siste liten - men er blitt syk.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Lars Helge  Birkeland går ikke morgendagens VM-sprint i Kontiolahti. Han er bltt forkjølet.

I hans sted kommer Henrik L'Abée-Lund inn på laget i stedet - som dermed utgjøres av disse fem på lørdag:

Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø, Ole Einar Bjørndalen (friplass, etter OL-gullet på sprint) og altså Henrik L'Abée-Lund.

- Kjipt å være reserve Oslo-gutten L'Abée-Lund får dermed en uventet sjanse, som han selv ikke trodde spesielt på før mesterskapet.

Etter verdenscuprunden i Holmenkollen sa han følgende til Dagbladet.

- Det er så kjipt å være reserve at det egentlig er like greit å være hjemme. Men samtidig må man forberede seg som vanlig, for de kan jo komme sykdom.

Han visste ikke da hvor sant han skulle få.

Ikke første gang L'Abée-Lund er derimot ikke ukjent med å oppgaven å steppe inn som reserve. For to år siden fikk han sjansen på 20-kilometeren i VM i Nove Mesto da Emil Hegle Svendsen måtte kaste inn håndkleet på grunn av forkjølelse.

Den gangen var han nære å gå fra å ikke være på laget til å vinne VM-gull. Etter tre fulle hus skjøt han for gullet på den siste stående skytingen, men pådro seg to tilleggsminutter der.

Han endte på 9. plass - ett minutt og 37 sekunder bak gullet.

Siste sjanse Henrik L'Abée-Lund så lenge ut til å ha sikret seg plass på sprintlaget i VM, men da Lars Helge Birkeland gikk inn til 5. plass på sprinten i prøve-VM i Holmenkollen 14. februar - i det aller siste rennet før VM - så dyttet han samtidig L'Abée-Lund ut av laget til sprint og jaktstart i Kontiolahti.

Så skulle han til slutt altså bli stanset av sykdom.