BEST: Henrik L'Abée-Lund slo både Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø etter 18 treff på fellesstarten i NM. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
BEST: Henrik L'Abée-Lund slo både Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø etter 18 treff på fellesstarten i NM. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

L'Abée-Lund lånte ski fra Tarjei Bø. Takket med å ta gull foran stryningen

- Veldig moro.

(Dagbladet): Herrene skulle lørdag egentlig gå jaktstart i NM i Sirdal, men det ble gjort om til fellesstart for å inkludere de største stjernene som ble forsinket grunnet snøkaoset på Østlandet

Dermed var alt duket for en superduell mellom Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø.

Men også Henrik L'Abée-Lund ville blande seg inn. Han skjøt feilfritt på de tre første skytingene og hadde en klar ledelse.

Der bommet han to ganger, men det holdt likevel til NM-gull, rundt 30 sekunder foran Bø.

- Det var veldig moro å få til et ordentlig løp. Jeg må takke Tarjei for at jeg fikk låne ski fra ham, smiler L'Abée-Lund i seiersintervjuet med arrangøren like etter målgang.

Stjernene best fra start Alle tre startet feilfritt, det var det også 17 andre som gjorde, og totalt var det åtte løpere som gikk ut tett etter hverandre i tet.

Inn til siste liggende skyting kom Henrik L'Abée-Lund og Tarjei Bø med ei liten luke ned til Svendsen og de andre.

Trioen utkrystalliserte seg etter at de alle skjøt fullt hus igjen. Det skilte 15 sekunder mellom dem.

Ned til fjerdeplasserte Vetle Ravnsborg Gurigard skilte det 28 sekunder.

Fikk luke på stående skyting På den tredje skytinga avgjorde nærmest L'Abée-Lund. Enda et fullt hus så ham passere ut 28 sekunder foran Svendsen som også skjøt fullt. Tarjei Bø bommet tre ganger og passerte ut 39 sekunder bak.

Men på siste stående bommet L'Abée-Lund to ganger. Bø benyttet muligheten med en feilfri serie og var elleve sekunder bak. Svendsen mistet medaljeplassen med to bom. Den kapret Vegard Bjørn Gjermundshaug, også han med 18 treff totalt.

Dermed ble det en intens sisterunde hvor Bø jaget landslagskollegaen. Men L'Abée-Lund holdt unna og tok NM-tittelen i snøværet i Sirdal.

Det var en sterk avslutning fra 29-åringen som etter hvert på den siste runden økte ned til Bø. Gjermundshaug holdt også unna for Svendsen i kampen om bronsemedaljen.