MATCHVINNER: Alexandre Lacazette. Foto: Simon Galloway / Pa Photos / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Alexandre Lacazette. Foto: Simon Galloway / Pa Photos / NTB ScanpixVis mer

Arsenal vant 3-2 mot Cardiff

Lacazette hindret Arsenal-flause

Franskmannen sørget for tre poeng ti minutter før slutt.

  • Cardiff – Arsenal 2–3 (1–1)

Unai Emerys start i Arsenal så ut til å bli enda verre da Danny Ward headet inn 2–2 for Cardiff tjue minutter før slutt.

Med tre poeng på tre kamper for spanjolen, var det forventet at man skulle vinne mot Cardiff, som før kampen sto med null mål på tre kamper.

Arsenal tok ledelsen to ganger, men Cardiff slo tilbake to ganger etter slett forsvarsspill.

Ti minutter før slutt sørget derimot Alexandre Lacazette for tre poeng med en praktfull avslutning i sin første kamp fra start denne sesongen.

- For meg så var det viktig med en god start. Jeg ville vise treneren at jeg kan være i startelleveren, og vi spilte bra i dag, så jeg er glad. Jeg så noen høydepunkter fra keeperen, og jeg visste at om jeg skjøt med mye kraft, så kunne jeg score i dag, sier Alexandre Lacazette til Sky Sports etter kampen.

- Bekymringsfullt

Den første scoringen til Cardiff kom etter en svak feilpasning, mens den andre kom etter svake markeringer i egen boks.

- Det er bekymringsfullt at de gjør slike enkle juniorfeil innenfor egen sekstenmeter. Det er en dødballsituasjon der de mister folk. Det må Nacho Monreal slutte med, eller så vil han sitte ved siden av treneren sin, sier Åge Hareide i TV 2s studio.

Arsenal hadde derimot ikke gitt opp, og ti minutter før slutt banket Lacazette inn 3-2 fra skrått hold.

- Det viser at de har mye å spille på offensivt. Det har de hatt i mange sesonger, men så handler det om å få balanse slik at Neil Warnock og hans menn ikke er kapable til å score, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

Rot i Arsenal-forsvaret

Petr Cech har måttet tåle mye kritikk for sine ferdigheter med ballen i beina, og i åpningsminuttene holdt han på å rote det til igjen.

Arsenal-keeperen klarerte ballen rett i føttene på Harry Arter, som fikk avslutte upresset fra seksten meter. Skuddet gikk derimot utenfor.

I stedet tok Arsenal ledelsen da Shkodran Mustafi stanget ballen kontant i nettet etter et hjørnespark.

En halvtime ut i kampen var London-klubben nære å øke ledelsen da Alexandre Lacazette vendte opp utenfor sekstenmeteren og smalt ballen i stolpen.

I løpet av første omgang hadde Arsenal forært Cardiff flere sjanser, og to minutter på overtid av første omgang ble de straffet.

Granit Xhaka slo en fryktelig tversoverpasning. Junior Hoilett snappet opp ballen og spilte videre til Joe Bennett, som la inn i feltet.

Víctor Camarasa tok ned ballen, vendte opp og smalt kula i nettaket fra fem meter.

Perle av Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang har sløst med sjansene hittil denne sesongen, men mot Cardiff hadde spissen stilt inn siktet.

Den tidligere Borussia Dortmund-spissen mottok ballen fra Lacazette, la ballen til rette, og pisket kula lavt i hjørnet fra tjue meter.

Ledelsen varte bare i åtte minutter for London-klubben.

Cardiff fikk et frispark inne på Arsenals banehalvdel. Joe Ralls slo presist inn mot Sean Morrison, som headet ballen tilbake mot ellevemeteren etter å ha knust Nacho Monreal i lufta.

Der kom en løpende Danny Ward og stanget inn utlikningen.

Dermed var Cardiffs andre mål for sesongen et faktum.

Lacazette redningen

Flere Arsenal-fans har etterspurt både Lacazette og Aubameyang fra start, og ti minutter før slutt viste franskmannen at det kanskje er løsningen

Den tidligere Lyon-spissen mottok ballen skrått for Cardiff-målet, men plasserte ballen knallhardt i nettaket på utmerket vis.

Før målet kunne Cardiff ha tatt ledelsen etter slett Arsenal-forsvarsspill. Problemene i de bakre rekker fortsatte etter 3-2-scoringen.

Kenneth Zohore mottok ballen på kanten av sekstenmeteren mens Petr Cech lå sprellende foran spissen.

Dansken forsøkte å legge inn ballen på bakre stolpe, men ballen ble akkurat for høy for Sean Morrison.

Arsenal vinner 3-2, og står dermed med seks poeng etter fire kamper.