Lader om til jul

Franske Raphael Poirée utklasset alle på gårsdagens jaktstart i Slovakia. Nå venter en velfortjent julefeiring hjemme hos kona Liv Grete.

Poirée gikk ut med en ledelse på 44 sekunder, og økte forspanget til de andre utover i løpet. I mål var han hele 1 minutt og 17 sekunder foran nestemann, tyskeren Ricco Gross.

- Kjempebra! Raphael gjorde et veldig godt løp, sier høygravide Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet.

- Han viste at han er solid på standplass. Han brukte fornuften, og tok ikke for mange sjanser.

Poirée fullførte løpet med én strafferunde.

Nå venter god mat og noen dager velfortjent juleferie for franskmannen.

Lutefisk - under tvil

- Jeg er veldig glad for å få ham hjem til jul. Nå må han få hvile seg, og så skal jeg passe på at han får i seg nok mat, lover Liv Grete, som serverer lutefisk julaften.

- Han er ikke så veldig glad i det. Han spiser det, men han har nok mer lyst på fransk mat, forteller den vordende mor.

- Men 1. juledag får han pinnekjøtt. Det synes han er bedre.

Sterkt av nordmennene

Halvard Hanevold avanserte fra 16. plass til fjerdeplass, og ble best av de norske. På siste skyting gikk han likt ut med Ricco Gross og Vladimir Dratsjev, men nordmannen ble strået for kort i spurten. Dermed måtte Hanevold ta til takke med den lite attraktive fjerdeplassen.

- Jeg klarte dessverre ikke å ta dem på de flate partiene inn mot mål. Jeg er skuffet over å være så nær en andreplass, men det er slikt som skjer, sier Hanevold til NTB.

Også Egil Gjelland og unge Stian Eckhoff jaktet godt i går. Gjelland gikk seg opp 19 plasser og ble nummer ti, mens Eckhoff avanserte åtte plasser da han ble nummer 12.{#kule}Poirée leder verdenscupen med 269 poeng. Ole Einar Bjørndalen, som sto over gårsdagens renn på grunn av sår hals, er nummer to, Frode Andresen er nummer tre, mens Hanevold ligger på niendeplass.

OVERLEGEN: Raphael Poirée kan lade om til julefeiring etter den overlegne seieren på gårsdagens jaktstart.