Lader opp i bassenget

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Tikjemperne Trond Høiby og Benjamin Jensen fikk seg et avkjølende bad i bassenget i Sevillas mange varmegrader i dag. Det trengs.

For tirsdag og onsdag skal de to tikjemperne konkurrere i time etter time - under sinnsykt varme forhold. Gradestokken viser over 40 grader i sola, og det handler det om å få i seg så mye mat og drikke - og å oppholde seg mest mulig unna sola.

- Stav blir den verste øvelsen fordi den starter klokka to - og varer i to til tre timer,forteller trener Bjørn Bogsti.

- Det er veldig viktig med nok mat og drikke, tilføyer lege Ove Talsnes.

Skal perse

For første gang siden Trond Skramstad var med i OL i 1984 har Norge med tikjempere i et stort internasjonalt mesterskap. Sjansen for at de to kan kjempe blant verdens aller beste, er veldig små.

De to ligger henholdsvis som nummer 15 og 17 internasjonalt, men spranget opp til de beste er langt. At nye personlige rekorder skal komme under mesterskapet, er derimot mulig. Benjamin Jensen har en personlig rekord på 8160 poeng.

- Jeg mener det er realistisk å få 8200-8300 poeng. Men under konkurranse tenker jeg ikke på poengene. De får jeg ta til slutt, forteller Benjamin. Han har vært skadefri i det siste og oppladningen fram mot VM har vært bra.

Småskadd

Ski-gutten Trond Høiby har hatt en smule skadeproblemer på forsida av det venstre låret foran mesterskapet. Han føler likevel at han er i rute etter en rolig oppladning foran VM.

- Alt er vel nå. Jeg håper at jeg kan forbedre rekorden min som er på 8085. På 100 meter, lengde og i spydkonkurransen har jeg muligheter til å ta en god del poeng, forteller Høiby.

Før han sammen med sin treningskamerat og konkurrent Benjamin hopper i bassenget - til stor forlystelse for alle de oppmøtte barna.