Lader opp med Al Pacino

Alt går på skinner for Olaf Tufte. Endestasjonen: Toppen av seierspallen lørdag morgen.

- Vi har hatt fullstendig kontroll i flere måneder. Jeg kan ikke komme på noe som ikke har gått etter planen, sier landslagstrener Tore Øvrebø.

Tidligere sesonger har det alltid dukket opp noe småtrøbbel. Det har han stort sett overvunnet, men ingenting er bedre enn at alt funker. Alt er planlagt i detalj, helt til hvilken dag toppformen skal være inne.

- Det har vært progresjon når det har skullet være det. I forhold til foran VM i fjor er han blitt sterkere og bedre fysisk, forklarer Øvrebø, som etter mange år kjenner Tufte nesten like godt som seg selv.

Derfor vet han at den eneste som kan hindre Tufte-gull er Tufte selv. Det skal løses ved hjelp av hard mental og fysisk trening fram mot OL-finalen lørdag.

- Han er fryktelig sprek, så han må administrere kreftene. Nå skal han være i tunnelen og kjøre sitt eget løp, sier rotreneren.

Ikke å forglemme; et av de viktigste punktene på oppladningsskjemaet er DVD-film. Som mange ganger før blir det amerikansk fotball-dramaet «Any Given Sunday» med Al Pacino.

(NTB)