Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lader opp med golf og kjæreste

Lasse Kjus satser på golf. Kjetil André Aamodt tar med seg kjæresten. Slik skal alpingutta lade opp til OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter søndagens super G-renn i Garmisch-Partenkirchen venter noen rolige dager i USA for alpingutta.

Det kan de kanskje trenge. Lørdag kjørte Aamodt ned til 6. plass i det første av to super G-renn i Garmisch. En flerrende feil av Kjus gjorde at han havnet helt nede på 16. plass - 2,19 sekunder bak den østerrikske vinneren Fritz Strobl.

Aamodt ser fram til litt hvile fram mot OL. Kjus' har ikke mistet selvtilliten og gleder seg til avslappende dager med golfkøllen.

- Jeg drar til Arizona og satser på noen grønne dager borte fra vinteren. Det skal bli godt å få slappet av litt, sier Kjus til NTB.

Aamodt dropper skiene og golfen til fordel for kjærligheten.

- Jeg tar med meg kjæresten til Jacksonhole, forteller Aamodt.

Jacksonhole ligger i Wyoming og er stedet der USAs utforstjerne Tommy Moe har bosatt seg. Moe er mannen som snøt Aamodt for OL-gullet i Kvitfjell med fire hundredeler for åtte år siden.

Sliten

Kjetil André Aamodt har følelsen av fart i kroppen, men likevel har han ikke følt seg helt pigg etter oppturen i Kitzbühel sist helg.

- Jeg vet at jeg har farten i meg, men i dag hadde jeg problemer med å styre skiene dit jeg ville. Jeg føler meg sliten, mer mentalt enn fysisk. De to siste ukene har jeg skiftet fra disiplin til disiplin hele tiden. Slikt tar på, mener Aamodt etter lørdagens 6. plass. Aamodt var 1,07 sekunder bak seierherren og 57 hundredeler bak Didier Cuche på 2. plass.

- Nå er motivasjon til søndagens renn at det kommer en pause etterpå. Det trenger jeg. Før OL skal jeg fokusere på fysikk og teknikk, forteller Kjetil André Aamodt til NTB.

God selvtillit

Lasse Kjus kjørte godt i øverste halvdel lørdag. Det var missen mot slutten som ødela alt. Der tapte han mye tid.

- Jeg ville kjøre aggressivt og rettlinjet, og er fornøyd med innstillingen min foran rennet. Jeg ga aldri opp underveis, og er sikker på at den offensive holdningen snart vil gi resultater. Det er i hvert fall ingen problemer med selvtilliten. En slik jeg feil jeg gjorde i dag hender av og til i super G, beroliger Lasse Kjus.

Kenneth Sivertsen kom på 19. plass, Bjarne Solbakken ble nummer 29, Lasse Paulsen nummer 36 og Stein Kristian Strand nummer 52 i lørdagens renn.

(NTB)

TAR MED DAMA: Kjetil Andrè Aamodt velger å lade opp til OL sammen med kjæresten.
Hele Norges coronakart