- Lader opp med Playstation

Eirik Bakke forteller om romkameraten John Carew og hvordan han skal psykes ut med Playstation.

Sesongen nærmer seg slutten, men for oss i Leeds er det nå alvoret starter. Vi er i semifinalen i Champions League og har fem knalltøffe seriekamper igjen. I dag møter vi West Ham borte, deretter står Chelsea, Arsenal, Bradford og Leicester for tur. Jeg tror vi må vinne fire av dem hvis vi skal ha en sjanse til å sikre en andre- eller tredjeplass, som gir direkte kvalifisering til neste års Champions League. Spesielt kampene mot Chelsea (hjemme) og Arsenal (borte) blir vanskelige. Men vi har gjort det bra i serien den siste tida. Vi har elleve kamper på rad uten tap - nå gjelder det bare å fullføre serien i samme stil.

Årets sesong har vært annerledes enn i fjor. Da var vi gode i starten og avsluttet dårlig. I år startet vi svakt, men har kommet sterkt den siste tida. Neste år må vi satse på å være like stabile gjennom hele sesongen. Klarer vi det, kan vi ta opp kampen mot Manchester United. United har vært suverene i ligaen i år, og det er fortjent at de allerede er ligamestere. Ifølge spillernes uttalelser har sesongen likevel blitt en liten skuffelse etter at de røk ut av Champions League - det sier litt om ambisjonsnivået i klubben.

For oss har ligaen vært det viktigste hele sesongen - Champions League er en ekstra bonus. Det er ikke mange som trodde vi skulle ende blant de fire beste lagene i turneringen da vi spilte kvalifisering mot 1860 München i sommer. Det er vanskelig å gi noe klart svar på hvorfor vi har gjort det så bra, men at vi har et mannskap som får et ekstra kick av å møte store fotballnavn som Lazio og Milan, er det liten tvil om.

På tirsdag sikret vi semifinaleplass i Champions League med 3- 2-seier sammenlagt over Deportivo la Coruna. Etter å ha vunnet den første kampen på Elland Road 3- 0, ble returoppgjøret i Spania et skikkelig nervedrama. Deportivo tok ledelsen 1- 0 tidlig i kampen og økte til 2- 0 like før jeg kom inn på banen. Det er spesielt å komme inn som innbytter i en så avgjørende kamp. Jeg fikk klar beskjed om å ligge lavt, det var ikke så altfor lett siden det ble store rom offensivt etter hvert som Deportivo presset på. Vi red stormen av, og selv om vi tapte 2- 0, spilles en kvartfinale over to kamper. Vi vant 3- 2 sammenlagt, og da er det ingen tvil om at vi fortjener semifinaleplassen.

I semifinalen venter Valencia. Jeg tror laget er et hakk bedre enn Deportivo. Semifinalen blir knalltøff, men over to kamper kan vi slå ut alle lag. Spesielt artig blir det å møte min gode venn John Carew i en så viktig kamp. Som jeg har skrevet tidligere, har vi begge drømt om å møtes i semifinalen - og nå er drømmen blitt virkelighet. Jeg og John deler rom på landslaget, og når vi møtes i Oslo på mandag, kommer det garantert til å komme noen kommentarer. Jeg får prøve å psyke ham ut litt med å slå ham i fotballkamp på Playstation. Før landskampen mot Nord-Irland tidligere i vinter prøvespilte vi oppgjøret, jeg regner med at det er duket for reprise på hotellrommet til uka.

Neste onsdag er det landskamp mot Bulgaria på Ullevaal. Jeg mistet kampene mot Polen og Hviterussland på grunn av skade og gleder meg til å spille med flagget på brystet igjen. Vi spillere har lyst til å vise oss skikkelig fram og snu den negative trenden vi har vært inne i. De som tar turen til Ullevaal på onsdag, kommer garantert til å få se et lag som ofrer alt for seier.