Lader opp med visesang

- Var det bra Marit? Thomas Alsgaard, romkamerat Krister Sørgaard og smører Hein Bergersen har nettopp avsluttet «Honky Tonk Woman» på gitar. - Ja, det var fint. Dere kan godt få spille mer - én sang til kanskje, svarer en ikke overimponert Marit Mikkelsplass fra massasjebenken.

Marit lar seg åpenbart ikke imponere så lett, men setter pris på gitarkameratenes underholdning mens massørene knar i stive muskler. Ved siden av Marit, på en improvisert benk i hotell-baren, ligger Øyvind Skaanes og får samme behandling. Noe senere dukker landslagstrener Erik Røste opp og synger med, mens Anders Aukland kommer med festlige kommentarer.

I ett år har Alsgaard & Co. spilt gitar sammen for å få tiden til å gå under samlinger med langrennslandslaget. Trioen Alsgaard, Sørgaard og smører Bergersen står for underholdningen når landslaget er på tur.

Ønsker fra salen?

- Spill noe Raga (Rockers), Jokke eller Oasis, roper Anders Aukland etter at Alsgaard har bedt om spesielle ønsker fra salen. Thomas prøver igjen:

- Er det noen ønsker fra salen - bortsett fra Anders?

- Kan dere ikke ta den «Have you ever seen the rain»? Ber Marit. Thomas tenner på ideen.

- Jøss! Finnes det virkelig en sang dere kan? Proklamerer fru Mikkelsplass.

Thomas Alsgaard sliter med motivasjonen når forholdene utendørs er som i italienske Val di Fiemme - VM-arenaen fra 1991. Løypa det skal slites og kjempes i lørdag og søndag er svært tynt dekket med snø, og gradestokken viser opptil flere varmegrader.

Trivsel med gitar

- Jeg har sagt det før også: Når det er mer sommer enn vinter ute trives jeg ikke spesielt. Men det er noe jeg er bevisst på og forsøker å forandre, sier Thomas til NTB.

Å spille gitar er en viktig faktor for motivasjonen. Når den samstemte trioen setter seg ned for å jamme gamle, gode låter som «Candle in the wind» (Elton John), «Honky Tonk Woman» (The Rolling Stones) - og for moro skyld «Blue Hawaii» med svenske Vikingarna - kommer trivselen til den norske leiren.

(NTB)

SPER GLEDE: </B>Gitarkameratene i den norske langrennstroppen sørger for trivsel og humør når landslaget er samlet. Fra venstre: Smører Hein Bergersen, Thomas Alsgaard og Krister Sørgaard.