Lader opp til OL med verdens raskeste

Christina Vukicevic får svensk hjelp.

Christina Vukicevic legger ikke skjul på at hun har fått mye inspirasjon av å trene sammen med OL-favoritten Susanna Kallur i perioder i vinter.

- Det er klart det er temmelig utrolig å både se og oppleve verdens beste korthekkløper på nært hold. At jeg har Susanna Kallur som nabo rett over grensen er bare fantastisk, sier Vukicevic, norsk håp på 100 meter hekk i OL.

De to har trent sammen, noe begge mener de har tjent på.

- Jeg pleier å trene mye sammen med søsteren min Jenny, men det har ikke vært slik i vinter. Derfor har det vært veldig bra for meg å ha hatt Christina (Vukicevic) som treningspartner i perioder. Det er alltid bra å ha en treningskamerat å teste seg mot, sier Kallur.

Den svenske jenta er OL-favoritt etter verdensrekorden innendørs i vinter, og etter fjerdeplassen i VM i fjor, der hun var to hundredeler fra sølvet og ett hundredel fra bronsen.

Vukicevic har et litt annet fokus på OL. For henne blir det er mål først og fremst å kvalifisere seg.

- Jeg tenker ikke så mye på kravet, for jeg regner med at det skal gå greit. Jeg løp på 8,03 på 60 meter hekk innendørs i vinter og følte jeg hadde mer å gå på. Derfor har jeg tro på at OL-kravet på 12,96 sekunder skal gå bra, sier Vukicevic som har 13,07 som pers. Det klarte hun i forsøket i VM i Osaka i fjor.

- Til nå er alt gått etter planen for meg. De testene jeg har vært gjennom har gått veldig bra. Derfor skal jeg love at jeg skal være mer på hogget i år enn hva tilfellet var i Osaka, lover Christina Vukicevic som trolig sesongåpnet i Vidars åpningsstevne på Bislett midt i mai.

DRAR NYTTE AV HVERANDRE: Christina Vukicevic og Susanna Kallur trener sammen mot OL i Beijing. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
DRAR NYTTE AV HVERANDRE: Christina Vukicevic og Susanna Kallur trener sammen mot OL i Beijing. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Lader opp til OL med verdens raskeste