Lader opp til United-kampen på stranda

Blackpools treningsbane er frossen.

STANLEY MATTHES TRENTE PÅ STRANDA: Ian Holloway sa nei takk til klubbens tilbud om å fly spillerne til varmere strøk foran kampen mot Manchester United i morgen. Manageren mente kuldesjokket ved retur hadde blitt for mye for gutta. Foto: AP/Tim Hales
STANLEY MATTHES TRENTE PÅ STRANDA: Ian Holloway sa nei takk til klubbens tilbud om å fly spillerne til varmere strøk foran kampen mot Manchester United i morgen. Manageren mente kuldesjokket ved retur hadde blitt for mye for gutta. Foto: AP/Tim HalesVis mer

• Fotballstudio lørdag kl. 18.30: Blackpool - Manchester United

Dagbladet): Det er meldt snø og kulde i Blackpool i dag, på vestkysten av Storbritannia ut mot Irskesjøen.

Det nyopprykkede laget prøver febrilsk å få Bloomfield Road klar til kampen mot Manchester United i morgen. Det finnes ingen undervarme, og klubben bruker varmluftskanoner under presenninger døgnet rundt.

- Vi gjør alt vi kan, vi har noe der ute som ser ut som det er hentet fra et tivoli. Jeg sto ved siden av den i ti minutter, og ventet på ei pølse med lompe. Det er en generator, som blåser ut varm luft, sier Holloway.

Lavvann Treningsbanen er det verre med, den er bånnfrossen. Denne uka har laget trent mye inne, på kunstgress. Alternativene er ikke mange.

Derfor priser manager Ian Holloway seg over Blackpools ry som underholdningsdestinasjon - og badeby for de barskeste.

- Vi skal på treningsbanen, uansett vær. Men hvis det blir for ille, og den fortsatt er frossen, så skal vi trene på stranda. Hvis det er lavvann, sier Holloway til Daily Telegraph.

Blackpool møtte sist United i serien i 1974. Morgendagens kamp har spillerne gledet seg til siden mai.

- Straks vi rykket opp sa alle spillerne: «Vi gleder oss til Manchester United-kampen». Det finnes ingen bedre kamp, sier Holloway til Blackpool Gazette.

Sir Stanley Oransjetrøyene har overrasket stort så langt i Premier League, med  5. seirer og 11. plass. Og som vanlig er manageren meget avslappet.

BERØMT: Statsminister David Cameron hadde stranda i Blackpool bak seg under et besøk i 2005. Foto: REUTERS/Ian Hodgson
BERØMT: Statsminister David Cameron hadde stranda i Blackpool bak seg under et besøk i 2005. Foto: REUTERS/Ian Hodgson Vis mer

- Uansett hva resultatet blir er det en stor dag for Blackpool. Fansen fortjener dette skikkelig. De hjalp oss forrige sesong, de skaper så mye energi og jeg kan ikke takke dem nok.

Og hvis det blir tap mot United, så kommer det ingen unnskyldinger om strandtrening fra sjefen.

- I gamle dager gjorde de det hele tida, og de tok ingen skader av det. Sir Stanley Matthews dro ned dit hver morgen før trening, han hadde et eget fitnessprogram. Den mannen var et strålende forbilde, så hvorfor skal det være galt at våre gutter drar på stranda?

Høres hjemme på topp United gikk på sesongens første nederlag onsdag, i ligacupen mot West Ham. Rødtrøyene leder Premier League, to poeng foran Chelsea. Venstreback Patrice Evra håper United har tatt tetplassen for godt.

- Vi har den vanskeligste jobben foran oss. Nå skal vi til Blackpool, og er nødt til å ta de tre poengene som holder oss på toppen av tabellen. Det er der Manchester United hører hjemme. Vi bør være der, og nå som vi er der synes jeg vi skal bli der ut sesongen.

KULDE: Slik så det ut i Burton Grange i Nord-England i dag. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
KULDE: Slik så det ut i Burton Grange i Nord-England i dag. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer