Lader opp til VM med selfier: - Kittel er toppen

Annerledes oppkjøring for de norske damene.

LET ME TAKE A SELFIE: Det har hvert fall landslagsduoen Emilie Moberg (til venstre) og Miriam Bjørnsrud gjort mens de har forberedt seg på VM-rittet lørdag. Foto: Emilie Moberg (innfelt) og Even Emberland, www.procycling.no
LET ME TAKE A SELFIE: Det har hvert fall landslagsduoen Emilie Moberg (til venstre) og Miriam Bjørnsrud gjort mens de har forberedt seg på VM-rittet lørdag. Foto: Emilie Moberg (innfelt) og Even Emberland, www.procycling.noVis mer

ASTORGA (procycling.no): Miriam Bjørnsrud og Emilie Moberg har valgt en annerledes oppladning til årets største endagsritt lørdag.

Den norske duoen konkurrerer med den danske lagvenninnen Julie Leth om å sikre seg flest selfier med herreryttere i løpet av mesterskapet.

- Jeg utfordret Julie på trening før lagtempoen søndag på hvem som klarer å ta flest. Plutselig gikk Boonen forbi og vips var vi i gang, gliser Moberg til procycling.no.

Én selfie gir ett poeng, unntaket er Marcel Kittel som gir to.

Jakter verdensmester
Med drøyt 30 selfier med forskjellige herreproffer er duoen trygge på seier i konkurransen mot Leth. Det betyr ikke at de roer ned jakten på flere bilder.

- Vi jakter på Wiggins og Cancellara nå. Særlig Wiggins etter at han ble verdensmester.

- Hvem er topp tre til nå?

- Kittel, Boonen og Sagan. Kittel var toppen siden han er verdt to poeng, også er han jo kjekk, flirer begge.

- Fjollete
Moberg og Bjørnsrud har begge kjærester som satser sykling. Bjørnsruds kjæreste Kristoffer Skjerping sykler U23-rittet for Norge fredag.

- Hva om en nordmann i U23-klassen blir verdensmester?

- De er ikke proffe og teller dessverre ikke uansett. De er litt for unge, ler Bjørnsrud.

- De ler av oss og synes det er fjollete, men det får gå. Vi er jo her nede i ei uke, og selfiene har vært en morsom greie, skyter Moberg inn.

Her følger du procycling.nos livedekning av U23-rytternes VM-ritt.

Lite taktikk
Og selv med selfier og debatt rundt uttaket i forkant av rittet, er landslagets mål å innfri målsettingen om én rytter topp 20.

- Det blir ikke noen særlig taktikk fra vår side. Det handler om å sitte med så lenge som mulig, forteller Moberg.

I fjorårets mesterskap, også det i ei tøff løype, ble Bjørnsrud beste norske på 38.-plass. Hun var den eneste fra Norge som fullførte.

- Må gjøre alt riktig
I Belgium Ladies Tour for to uker siden viste 21-åringen at formen er inne der hun gikk i solobrudd på den siste etappen.

- Jeg vet hvor listen ligger og hvor hardt det er å henge med de beste. Jeg håper bare jeg har dagen, da blir det bra.

- Og om du har dagen, da er noe bedre enn topp 20 realistisk?

- Ja, det er helt klart. Jeg liker løypa med bakkene og de tekniske utforkjøringene. Alt kan skje i fellesstarter, og vi må bare gjøre alt riktig underveis. Da har vi alle forutsetninger for å hvert fall klare topp 20, sier Bjørnsrud til procycling.no.

Med seg i lørdagens ritt får Hitec-rytterne Eline Gleditsch Brustad. Trioen utgjør Norges VM-lag i kamp mot blant andre Marianne Vos (Nederland), Elizabeth Armistead (Storbritannia) og Emma Johansson (Sverige).

Lørdagens ritt er sju runder à 18,2 kilometer og inneholder to bakker. Totalt skal damene forsere 2142 høydemeter.

Damenes ritt starter lørdag klokka 13:40. Målgang er forventet fire timer senere.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

INGEN BØNN: Også Vegard Breen har bidratt til duoens ledelse i konkurranse mot den danske lagvenninnen. Foto: Emilie Moberg
INGEN BØNN: Også Vegard Breen har bidratt til duoens ledelse i konkurranse mot den danske lagvenninnen. Foto: Emilie Moberg Vis mer