Ladet opp med Bowie

Nils Johan Semb rettet blikket mot Europa der han satt på en stein ved fjorden hjemme i Åsgårdstrand. Så dro han på David Bowie-konsert for å blåse hodet reint for fotball.

ÅSGÅRDSTRAND/FORNEBU (Dagbladet): - Jeg gleder meg veldig til konserten, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Han trenger å koble av. Landslagssjefen mistet blant annet høstferien da Fotballforbundet beordret ham hjem fra København for å delta i møter om Carew-saken.

I går brukte han dagen til å titte på lokale fotballtalenter i Byserien i Vestfold. Så tok han fotballfri. Kvelden fikk idolet fra hans egen ungdomstid, og trolig hadde selv Semb det morsommere med Bowie enn på Ullevaal kvelden før. Luxemburg-kampen har han glemt. Semb ser nå framover til de to kampene midt i november, og bakerst i hodet våger han seg kanskje helt til Portugal. Men først skal han gjennom den spennende toertrekninga i Frankfurt, der Semb og spillerne håper å unngå Spania og Nederland.

- Vi er i angrepsposisjon nå, sier Semb.

Ekstra samling

Særlig viktig blir det å gi et godt nok treningstilbud til Tippeliga-spillerne som avslutter sesongen 1. november. Det er høyaktuelt å kalle inn spillere fra flere klubber til en fellessamling med U21-landslaget som også skal ut i play- off-kamper om deltakelse i EM-sluttspillet neste år.

- Vi vurderer dette, og skal sette oss ned og se på mulige fellestiltak, sier Semb til Dagbladet.

Dette vil ikke omfatte Rosenborg-spillerne som spiller cupfinale 9. november, men Stabæks Martin Andresen kan bli kalt inn til en slik samling - selv om Stabæk fortsetter treningene til 14. november.

- Om forbundet ønsker Martin med i et slikt fellestiltak, så har vi respekt for det, sier Stabæk-trener Gaute Larsen.

Men Martin Andresen hadde nok hatt mest nytte av å trene sammen med RBKs indreløpere Strand, Johnsen og Winsnes - som altså blir i Trondheim.

- Martin er velkommen til å trene med oss om han ønsker det, sier RBK-trener Åge Hareide til Dagbladet.

- Helt uaktuelt, sier Larsen.

Halvsov

For Semb begynte gårsdagen klokka 10.30. Da snakket han med pressen i et kvarter - uten at noen ble veldig mye klokere. Moro ble det først da TV2s Harald Bredeli ville stille Semb noen spørsmål fra eget hode helt på tampen.

- Ja, nå er vi spente, Harald, kom det fra en pressekollega.

- Jeg er redd jeg må skuffe dere. Det er begrenset hvor kreativ man er på søndagsmorgenen, svarte Bredeli.

- Det spørs vel hva du gjorde lørdagskvelden det, sa Semb.

- Da satt jeg på Ullevaal og halvsov, svarte Bredeli.

- Ja ja, da bør du vel ha overskudd.

Sa Semb.

Glapp mot Danmark

Sjøl hadde Semb dårligere med overskudd. Han sov lite etter kampen mot Luxemburg. Det skyldtes neppe feiringa.

- Jeg føler at kvaliken har surret i hodet i hele natt. Det er mange tanker en gjør seg. Hvor kunne vi tatt det ekstra poenget for å ta gruppeseieren.

- Vår beste kamp i kvaliken gjorde vi etter min mening mot Danmark på Ullevaal (2- 2). Til tross for at vi bare fikk uavgjort etter en sein utlikning, så var det her vi burde vunnet, sier Nils Johan Semb.

HJEMMEIDYLL: Været var vakkert og omgivelsene nydelige da Nils Johan Semb kom hjem til Åsgårdstrand. I går kveld sto David Bowie på programmet. - Jeg gleder meg veldig til konserten, sier landslagssjefen til Dagbladet.