Ladet opp med mesterklem

Andreas Thorkildsen (27) hadde en rolig dag på jobben i dag.

GULLMØTE: Andreas Thorkildsen stilte opp sammen med kvinnens gullvinner i spyd, tyske Steffi Nerius. Alle foto: ARNT E. FOLVIK
GULLMØTE: Andreas Thorkildsen stilte opp sammen med kvinnens gullvinner i spyd, tyske Steffi Nerius. Alle foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

BERLIN (Dagbladet.no): Å være internasjonal friidrettsstjerne innebærer visse forpliktelser. Som å kaste glans over, og promotere, sponsorene sine. I går brukte Andreas Thorkildsen et par timer på Adidas-standen i Berlin.

På programmet sto en pressekonferanse, noen intervjuer, og et møte med Steffi Nerius (37) , tyskernes dagsferske kjvinnelige spyd-verdensmesester.

- Helt kult. Dette er jo jobben min vel så mye som å konkurrere og trene, sier Andreas til Dagbladet.no mellom to intervjuer med finske medier.

Samme spørsmålene
Han begynner å bli skikkelig rutinert, og der han før kunne vise tydelige tegn til mistrivsel, kanskje også irritasjon over å måtte stille opp og svare på de samme spørsmålene, hele tida, er han nå bare vennlig, blid og avslappa.

- Jeg har ikke noe problem med dette. Det er som sagt en del av jobben. Men det er som du sier, det blir til å svare på de samme spørsmålene i hvert eneste intervju. Jeg vet ikke hvor mange TV-intervjuer jeg gjorde i dag, men alle spurte om dette med at jeg mangler et VM-gull og om det gjør meg ekstra tent på å vinne.

- Gjør det det?

SPONSORTREFF: Andreas og Steffi bærer klær fra samme leverandør.
SPONSORTREFF: Andreas og Steffi bærer klær fra samme leverandør. Vis mer

- He-he. Jeg har alltid lyst til å vinne. Det er alltid målet uansett konkurranse, sier Andreas til Dagbladet.no før han igjen blir kalt opp på scenen for en fellesprat med verdensmester Nerius. Superveteranen er tyskernes hittil eneste verdensmeser.

Andreas klemmer, gratulerer, og svarer smilende på alle spørsmål. Han er proff.

Hyller Bolt

Fram til han skal kaste kvalifiseringa i morgen kveld, har Andreas Thorkildsen rolige dager. All trening er unnagjort. Det handler om å slappe av og lade opp best mulig.

Han får med seg litt friidrett på veien, og selv om han ikke er av typen som må ha med seg absolutt alt, kommer han i alle fall til å få med seg Usain Bolts semifinale og finale på 200 meter.

For også Andreas Thorkildsen lar seg forbløffe av raketten fra Jamaica.

- Det er jo ikke til å unngå. Det han gjør er jo nesten ubeskrivelig, og en lykke for friidretten som produkt. Bolt skaffer oss masse positiv oppmerksomhet. Det er velkomment, sier Thorkildsen, og tenker på alle dopingsakene og viraken rundt de, som nødvendigvis ikke har vært like positivt.

- Jeg ser ikke på Bolt som noen redningsmann. Idretten var ikke død da han kom, vi hadde nok klart å overleve også uten ham, som sykkelsporten gjør. Men han bidrar selvsagt positivt i form av prestasjonene sine.

SLIK TAR DU VM-GULL, ANDREAS: Andreas Thorkildsen har OL- og EM-gull i samlingen, nå gjenstår bare ett i VM.
SLIK TAR DU VM-GULL, ANDREAS: Andreas Thorkildsen har OL- og EM-gull i samlingen, nå gjenstår bare ett i VM. Vis mer

- Tror du han kan sette ny rekord også på 200-meteren?

- Jeg er skeptisk. Det var jeg i Beijing også. Men jeg avskriver slett ikke muligheten, sier Andreas Thorkildsen til Dagbladet.

 

 

PROFF: Thorkildsen synes det ikke er noe problem å stille opp for sponsoren.
PROFF: Thorkildsen synes det ikke er noe problem å stille opp for sponsoren. Vis mer