Ladet opp med rapp-konsert

ST. HANSHAUGEN (Dagbladet): I går sang rappvokalist Christer George (21) om hvordan gutta i bandet liker å binde fast damer. I dag skal Rosenborg-angriperen forsøke å binde opp Lyn-forsvaret.

Med junikveldens absolutt største saggebukser opptrådte Christer George med hiphopbandet So called negros under bydelsdagen på St. Hanshaugen i Oslo i går. Mye av repertoaret har fotballspilleren skrevet selv, som åpningslåta hvor George sang om hvordan bandet hans har all verdens damer «all tied up».

- Hvorfor liker du å binde fast damer?

- Du må ikke tolke teksten på den måten. Det handler mer om at damene blir trollbundet av oss. Men i morgen får jeg heller prøve å binde opp noen Lyn-spillere, smiler rappartisten som oser av selvtillit. Kanskje ikke så rart at Christer George er fornøyd om dagen. Etter overgangen fra Strømsgodset har 21-åringen på rekordtid spilt seg inn i førsteelleveren på Norges beste fotballag.

- Er du overrasket over suksessen?

- Jeg blir aldri overrasket over meg selv. Rosenborg har gitt meg muligheten. Jeg prøver hele tida å bli bedre, sier stortalentet.

Plate til høsten

I august slipper So called negros sin andre cd. Den skal hete Inside out, og bandet står selv bak utgivelsen.

- Vi har prøvd å få platekontrakt et par ganger, men mottakelsen har vært lunken. Men det er greit å gi den ut selv. Da får vi bestemme hvordan musikken skal være. Forrige gang solgte vi bare et par hundre plater. Nå håper vi å selge 1000, forklarer George.

Rosenborg-spilleren synes ikke det er problematisk å bo i Trondheim og spille i band i Oslo.

- Jeg trives godt med å bo i Trondheim. Vi får ikke spilt sammen så ofte, men vi har god anledning til å skrive nytt materiale, sier han.

- Hvorfor heter bandet So called negros?

- Fordi vi ikke ser på oss selv som negere, mens alle andre gjør det. Sånn sett er bandnavnet et politisk utsagn. Tidligere var vi også svært opptatt av denne problematikken i tekstene våre, sier Christer George.

- Hva er viktigst for deg, musikk eller fotball?

- Begge deler er like viktig. Det er svært verdifullt å ha en hobby ved siden av fotballen.

Landslagsdrøm

- Må jeg vurdere Nils Arne Eggen. Alle veit jo hvordan han er, utbryter Christer George da Dagbladet gjentar et spørsmål han tilsynelatende har hørt før. Men han etterlater liten tvil om at han er glad for at han gjorde trønder av seg. For allerede har landslagssjef Nils Johan Semb nevnt navnet hans i framtidsplanene.

- Jeg har som målsetning å komme på A-landslaget. Om noen år. For å komme med der er man nødt til å spille godt over lang tid.