Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ladet opp til Champions League-semi med seriegull

Nora Mørk puttet 11.

SERIEMESTERE IGJEN: Larvik er seriemestere for 12. gang, etter at de i kveld slo Nordstrand. Foto Svein André Svendsen/Larvik HK/SCANPIX
SERIEMESTERE IGJEN: Larvik er seriemestere for 12. gang, etter at de i kveld slo Nordstrand. Foto Svein André Svendsen/Larvik HK/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Larvik - Nordstrand 37-23.

I kveld sikret Larvik seriegullet som i realiteten ble sikret for halvannen uke siden med borteseieren mot Byåsen.

For selv ikke den mest optimistiske trønder trodde Larvik kunne snuble i de to siste seriekampene.

Og de gjorde heller ikke det, selv om det så stygt ut i starten.

127 på radSeriemesterskapet er Larviks 12. - i klubbens 18 sesong i eliteserien.

Med kveldens seier forlenget LHK også den sterke hjemmestatistikken. De har ikke tapt på eget gulv i serien siden 14. mars 1999, og har nå 127 ubeseirede kamper på rad i Larvik på samvittigheten.

Larvik sleit mot Nordstrand fra start, og slapp inn åtte mål i løpet av de første ti minuttene. De skjerpet seg inn mot pause, og ledet med ett halvveis. Etter dette sa seriemesterne takk for følget, og parkerte Nordstrand. De rødhvite vant til slutt med 14 mål - mye takket være Nora Mørks 11 fulltreffere. Heidi Løke var ikke mye dårligere, med ti scoringer.

Selv om Larvik-jentene spilte for seriegull i kveld, har de også tenkt veldig mye på lørdagens Champions League-semifinale mot Viborg den siste tida.

- Vi tenker bare grønt framover, sa trener Karl Erik Bøhn til NTB for en uke siden.

TOPPSCORER: Nora Mørk var en av kampens store spillere mot Nordstrand, med sine 11 scoringer. Arkivfoto: Svein André Svendsen/LARVIK HK
TOPPSCORER: Nora Mørk var en av kampens store spillere mot Nordstrand, med sine 11 scoringer. Arkivfoto: Svein André Svendsen/LARVIK HK Vis mer

Derfor blir det ingen gullfest i Larvik i natt. Allerede i morgen reiser jentene til Danmark for å legge siste forberedelseshånd på semifinaleverket.

Møter Lunde-tvillingeneAlt må nemlig stemme om Larvik skal klare å slå ut de grønne, regjerende Champions League-mester Viborg. Derfor var ikke Larvik-spillerne med på landslagssamlingen på Beitostølen i påska, de fikk lov til å prioritere klubben og semifinalen.

- Vi har aldri kjørt et så profesjonelt opplegg tidligere, sier Bøhn.

Mot Katrine Lunde Haraldsen, Kristine Lunde-Borgersen og deres lagvenninner har Larvik fordel av å spille hjemmekamp sist (lørdag om halvannen uke).

Viborg hadde en tung start på sesongen, med flere av de mest sentrale spillerne ute. Tyske Grit Jurack er fortsatt ikke med, men de regjerende mesterne har endte seriespillet i Danmark bare to poeng bak København - og går for nok en DM-tittel på hjemmebane.

PS! Selv om Storhamar tapte i dag, er de sikret bronsemedaljene bak sølvjentene fra Byåsen. Dette betyr at Storhamar kan få sjansen i Champions League-kvaliken til høsten - dersom Larvik vinner turneringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!