Ladet opp til finalen i 17. mai-toget

- Søndag er hoggtenna ute, sier trener Karl Erik Bøhn.

LARVIK (Dagbladet.no): I dag var det fest i Larvik, som i resten av landet. Søndag satser vestfoldbyen på en ny fest, for da spiller byens idrettsstolthet e-cupfinale i Bergslihallen.

De to siste ukene har LHK-spillerne finpusset på formen. I dag var det på med finstasen. De gikk i borgertoget på nasjonaldagen, foran tusenvis av larvikinger som hyllet dem med hipp-hurra og heia-rop og ønsket dem lykke til.

Vant i 2005

Tonje Larsen husker veldig godt hvor stort det var å vinne cupvinnercupen i 2005. Nå vil hun løfte pokalen igjen.

- Å gå til topps i Europa er noe av det største du kan oppleve med klubblaget. Vi har vært der før, og det ga mersmak, sier hun til Dagbladet.no.

Men hun er fullstendig klar over at det trolig blir 120 knalltøffe minutter over de to kampene.

- Rumenerne spiller tøft og offensivt i forsvar. Det blir spennende å se hva dommerne tillater, og om de vil spille like utgruppert på bortebane, sier Larsen.

Også trener Karl Erik Bøhn forventer skikkelig motstand søndag kveld. Hjemme i eliteserien har LHK stort sett feid all motstand av parketten denne sesongen - som vanlig. Det ble riktignok noen tøffe kamper midt i sesongen, men det er stort sett ute i Europa Larvik har blitt matchet skikkelig.

HIPP-HIPP HURRA: Tonje Larsen og Karonline Dyhre Breivang ledet an i LHKs del av borgertoget i Larvik. I morgen spiller jentene cupvinnercupfinale. Foto: STIAN HARALDSEN
HIPP-HIPP HURRA: Tonje Larsen og Karonline Dyhre Breivang ledet an i LHKs del av borgertoget i Larvik. I morgen spiller jentene cupvinnercupfinale. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

- Hoggtenna ute

Larvik hadde i utgangspunktet håpet at den første finalen kunne blitt spilt i dag. Da var planen at folket skulle gå rett fra festen og togene i sentrum til hallen - og at festen skulle fortsette der.

TV 2 ønsket imidlertid at kampen skulle gå søndag, og siden finalen skal gå på hovedkanalen gikk LHK med på det. Det utstillingsvinduet - i beste sendetid en søndagskveld uten Tippeliga-fotball - kunne de ikke takke nei til.

Bøhn håper selvfølgelig at spillerne kan skaffe Larvik et godt forsprang foran bortekampen om ei uke, men han har stor respekt for Rulmentul.

- De er ubeseiret hjemme i Romania og er godt besatt på alle plasser. Jeg mener likevel vi har en god sjanse. Vi stiller med 14 jenter som har hoggtenna ute, sier han til Dagbladet.no.

Ladet opp til finalen i 17. mai-toget
DÅRLIGE TOG-FORHOLD: Været i Larvik vekslet mellom regn og (litt) sol. Kari Mette Johansen tok ingen sjanser og stilte med paraply. Linn-Kristin Riegelhuth satset på at litt regn i håret bringer lykke.
SJEFEN SJØL: Også trener Karl Erik Bøhn gikk i borgertoget. Her sammen med assistenttrener Tor Odvar Moen og nestleder i styret, Terje Anthonsen.
VANT FOR TRE ÅR SIDEN: Larvik gikk til topps i cupvinnercupen for tre år siden også.
JAKTER TITTEL NUMMER TRE: Tine Rustad Kristiansen og de andre LHK-spillerne tapte cupfinalen mot Byåsen i romjula, men siden har de rasket med seg både seriegull og sluttspillgull. Nå vil de ha en gullmedalje til.