SVENSK HEMMELIGHET?: Sverige trente etter Norge i en treningshall utenfor Herning sentrum i formiddag. Rett etter den norske økta, gikk den svarte rullgardinen ned. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
SVENSK HEMMELIGHET?: Sverige trente etter Norge i en treningshall utenfor Herning sentrum i formiddag. Rett etter den norske økta, gikk den svarte rullgardinen ned. Foto: Fredrik Ø. SandbergVis mer

Håndball-VM:

Ladet opp til VM-drama bak svarte søppelsekker

Sverige trente rett etter Norge før skjebnekvelden.

 • Norge - Ungarn kl. 18
 • Danmark - Sverige kl. 20.30

HERNING (Dagbladet): Sverige trente bak svarte gardiner før VM-skjebnen til både Norge, Sverige og Danmark avgjøres i kveld.

Bare minutter tidligere avsluttet de norske håndballgutta en økt med fotballtennis i en treningshall rett utenfor Herning sentrum.

Svenskene hadde treningstid etter Norge, og da gikk også den svarte rullgardinen ned i rekordfart for å hindre innsyn.

- Det var god stemning i gruppa og hele troppen er klar til kamp, sier Norges landslagssjef Christian Berge til Dagbladet.

NORGE-TRENING: Slik så det ut fra vinduet da Norge avsluttet treningen med fotballtennis i Herning. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
NORGE-TRENING: Slik så det ut fra vinduet da Norge avsluttet treningen med fotballtennis i Herning. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

Han har lite å skjule før Ungarn-kampen i kveld. Bjarte Myrhol meldes også å være bedre, og landslagssjefen vil bruke strekspilleren så mye som mulig.

Hos Sverige og Danmark er det mange ulike utfall som kan prege VM-veien videre. Det er mange spekulasjoner før kveldens batalje og danske VM-stjerner fyrte oppunder disse nylig med å antyde å sende Norge ut. Norge er uansett ute av VM i kveld dersom Sverige vinner med tre til fem mål mot Danmark. Danskene tåler faktisk å tape med fire mål for å gå videre sammen med svenskene.

De norske spillerne tror derimot på ærlig spill i kveld - og at det ikke skjer noen hemmelige avtaler i kulissene.

- Avtalt spill skjer verken i dansk eller svensk håndball, sier Bjarte Myrhol til Dagbladet.

- På dette nivået er det utenkelig at noen avtaler et resultat. Ikke er det lovlig heller, sier Sander Sagosen til Dagbladet.

- Jeg har tro på en ærlig dansk seier. De er er bedre lag, sier Gøran Johannessen til Dagbladet.

HILS: Sander Sagosen (t.v.) hilser på Kim Ekdahl fra Sverige (t.h.) etter trening i Herning. Svenskene skulle ned i hallen etter Norge. Rett etter dette gikk rullgardinen bak ned. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HILS: Sander Sagosen (t.v.) hilser på Kim Ekdahl fra Sverige (t.h.) etter trening i Herning. Svenskene skulle ned i hallen etter Norge. Rett etter dette gikk rullgardinen bak ned. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Her er lagenes muligheter i kveld:

Svenskene må vinne for å gå videre. Slik går Sverige til semi:

 • Seier mot Danmark med tre mål eller mer.
 • Seier mot Danmark med to mål og sifrene 30-28 eller mer.
 • Seier mot Danmark samtidig som Norge taper poeng mot Ungarn.
 • Uavgjort mot Danmark samtidig som Norge taper.

Slik går Danmark til semi:

 • Seier/uavgjort mot Sverige.
 • Tap mot Sverige med maks. fire mål.
 • Tap mot Sverige med fem mål og sifrene 27-32 eller mer.
 • Dersom Norge ikke slår Ungarn.

Slik går Norge til semi:

 • Danmark slår Sverige.
 • Seier mot Ungarn og Danmark-Sverige ender uavgjort
 • Seier mot Ungarn, samtidig som Sverige vinner med ett eller to mål (med sifrene 28-26 eller mindre).
 • Seier mot Ungarn, samtidig som Sverige vinner med fem mål (sifrene 30-25 eller mindre) eller minst seks mål.

Loddtrening:

Det finnes et utrolig utfall som kan bety at det blir loddtrening om semifinaleplassene mellom Norge og Sverige. Dersom Norge slår Ungarn 29-25 og Sverige slår Danmark 29-27, ender alle de tre topplagene i pulja med åtte poeng.

Utfordringen er at Norge og Sverige har helt lik målforskjell med 151-134. Det blir dermed umulig å skille lagene på målforskjell eller antall scorede mål. Dermed sier regelverket at det skal trekkes lodd.

Det er mange utfall som kan gi norsk opptur eller nedtur i kveld. Den enkleste veien til norsk jubel er at Danmark slår Sverige. I så fall betyr Ungarn-kampen ingenting, ettersom Norge og Sverige allerede står på seks poeng og Norge er bedre innbyrdes.

Kampstart er uansett kl. 18 i kveld for de norske håndballgutta. Kampene ser du på TV3.