Lær armtaket i crawl

Høye albuer i Svømmeskolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I denne episoden av Svømmeskolen må du spisse ørene ekstra. For armtaket i crawlsvømmingen kan virke komplisert, men igjen handler det bare om øvelse. Og gode råd er gratis på DagbladetTV.

Armtaket består av tre faser: isettet, trekkfasen og skyvfasen.

Isettet, altså hvordan hånden treffer vannet, er viktig. En huskeregel er at hånden skal settes i vannet i en direkte linje foran skulderen. Kroppen skal roteres mot den samme siden, slik at isettet kommer så langt frem som mulig. Det er i denne fasen du får tak på vannet.

Trekkfasen er etter isettet og til armen passerer under skulderen. Underarmen skal beveges innover og bakover. Albuen skal være høy.

Skyvfasen er den siste delen av armtaket, hvor hånden passerer hoften og forlater vannet. I denne fasen skyver man nesten direkte bakover med hånden og underarmen, samtidig som armen føres inn mot kroppen.

Anne-Mari Gulbrandsen (23) viser i videoen hvordan et riktig armtak skal se ut. Vi filmer også under vann, slik at det er lettere å se detaljene. Armtaket høres kanskje vanskelig ut, men Anne-Mari har flere tips til hvordan du kan øve for å bli bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer