- Lær av oss, Tjærnås!

Vålerengas nedrykkstruede tippeligagutter bør i dag ta en tur på Sletta, og lære av klubbkameratene på 11 år. Pjokkene spiller både underholdende, morer seg og vinner betydningsfulle kamper.

Vålerengas 11 år gamle gutter har bare tapt to kamper i løpet av de fire årene de har spilt sammen. Og de har en vinnerkultur som Lars Tjærnås og Tippeligagutta kan se langt etter.

Oppskriften

- Vi er skuffet over at vi ikke vant Dana Cup i forrige uke. Men nå skal vi vinne Norway Cup for andre året på rad, forsikrer Alexander Mathisen (11).

Laget hans holder sammen hele året, og tilbringer vinteren med skøyter på beina og køller i henda. For gutta synes det er topp å bedrive idrett - og spille underholdende både på is og gras.

Den tekniske midtbaneeleganten er faktisk freidig nok til å gi Lars Tjærnås seiersoppskriften:

- Han må spille mer i bredden. Nå spiller A-lagsgutta altfor klumpete. Kanskje bør han også satse mer på Juro Kuvicek, sier «Alex».

For lat

Han er skuffet over Oslo-lagets dårlige innsats så langt i Tippeligaen - og spesielt med svensken Pascal Simpson.

- Jeg hadde ventet meg mer av Simpson. Men han er for lat og løper ikke nok. Han må helt klart jobbe mye mer, mener Mathisen.

Mens Tippeliga-gjengen gir Vålerenga et tapsrykte, gjør 11-åringene sitt for å vinne for klubben.

- Det er nok fint for klubben at vi vinner litt, ja, konkluderer Mathisen.KAMPFAKTA:
Klasse E:
Vålerenga1- Stridsklev 5-2 (2-1)
Mål: V: Espen Hafsengen (1), Ismael Bakkevold (5,28), Alexander Mathisen (18), Steffen Molstad (19). S: Blerim Zeka (14,26).
Tilskuere: Ca. 80 på bane E11 på Ekeberg.