Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Læregutter i Europa

Torgeir Bryn (37) ber om lave forventninger. Årets NEBL-kvalifisering er bare læretid for Oslo Kings. Men «kongene» er best i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter tre tap på rad sleit Oslo Kings seg til seier mot Centrum Tigers i gårsdagens lokalderby. Seieren gjorde godt for en frynsete sjøltillit, ikke minst når tøffe, helprofesjonelle lag venter i kvalifiseringen til den nordeuropeiske basketligaen over nyttår.

Men der forventer ikke Skandinavias hittil eneste NBA-proff Torgeir Bryn at «kongene» skal gjøre furore. De to første oppgjørene endte med hederlige tap, nå venter estiske Tartu Rock og Norrköping Dolphins.

Svenskene kvalifiserte seg til NEBL-sluttspillet i fjor, men endte sist.

- Vi er omtrent der norsk fotball var på begynnelsen av 1990-tallet. Nå er det viktig at vi høster erfaring. Vi blir ikke bedre uten tøffere motstand, sier Bryn til Dagbladet.

- Deilig seier

I gårsdagens oppgjør sto han sammen med storscorer David Evans fram da det gjaldt som mest. «Tigrene» var i ferd med å hente inn gjestenes 77-62-ledelse i den siste perioden, men storebror Kings holdt unna.

- Det var utrol ig deilig for oss å vinne igjen. Vi viste oss som et bedre lag enn mot Kongsberg, sier Evans, og sikter til 28. desember-møtet med pingvinene som ga 81-90-tap på hjemmebane.

Han ser fram til NEBL-kampene, men jekker i likhet med Bryn ned forventningene.

- Vi må tilpasse oss det høye nivået som er der. Det er viktig for oss å spille i NEBL årlig slik at vi på sikt kan bli bedre, sier 25-åringen.

Evans fortsatte i går der han har begynt i årets serie: 35 poeng er likt med kampsnittet hans hittil i sesongen.

Læringsprosess

Kings-trener Robert Holm mener Kings skal utfordre de «store» i Estland. Han tror det er viktig for norsk basketball å få utfordringer som NEBL, selv om de ikke hevder seg allerede nå.

- Før du hopper uti, må du bli våt på beina, sier han filosofisk.

- Det er to ting vi må lære: For det første må vi kunne konkurrere på deres nivå, og det har vi lært. Så må vi lære å vinne på samme nivået. Der har vi et stykke å gå, sier Ho lm til Dagbladet.

Han mener årets mange kamper, trolig opp mot 45 med sluttspillet, vil gjøre Kings-spillerne bedre rustet i møtet med NEBL neste sesong.

- Men vi kan vinne på en god dag, sier Bryn.

Den må i tilfelle komme på 3. eller 4. nyttårsdag.

RUTINERT: Torgeir Bryn brukte rutinen og sikret Oslo Kings seier over byrivalen Centrum Tigers.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!