- Læregutter i Europa

Torgeir Bryn (37) ber om lave forventninger. Årets NEBL-kvalifisering er bare læretid for Oslo Kings. Men «kongene» er best i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter tre tap på rad sleit Oslo Kings seg til seier mot Centrum Tigers i gårsdagens lokalderby. Seieren gjorde godt for en frynsete sjøltillit, ikke minst når tøffe, helprofesjonelle lag venter i kvalifiseringen til den nordeuropeiske basketligaen over nyttår.

Men der forventer ikke Skandinavias hittil eneste NBA-proff Torgeir Bryn at «kongene» skal gjøre furore. De to første oppgjørene endte med hederlige tap, nå venter estiske Tartu Rock og Norrköping Dolphins.

Svenskene kvalifiserte seg til NEBL-sluttspillet i fjor, men endte sist.

- Vi er omtrent der norsk fotball var på begynnelsen av 1990-tallet. Nå er det viktig at vi høster erfaring. Vi blir ikke bedre uten tøffere motstand, sier Bryn til Dagbladet.

- Deilig seier

I gårsdagens oppgjør sto han sammen med storscorer David Evans fram da det gjaldt som mest. «Tigrene» var i ferd med å hente inn gjestenes 77-62-ledelse i den siste perioden, men storebror Kings holdt unna.

- Det var utrol ig deilig for oss å vinne igjen. Vi viste oss som et bedre lag enn mot Kongsberg, sier Evans, og sikter til 28. desember-møtet med pingvinene som ga 81-90-tap på hjemmebane.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer