Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Læremesteren

INN ON THE CREEK: Ole Einar Bjørndalen (28) er ikke bare verdens beste skiskytter. For lillebror Hans Anton Bjørndalen (20) er han også verdens beste læremester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For i likhet med storebrødrene Ole Einar og Dag (31) satser Hans Anton for fullt på skiskyting. Han gikk ut av Toppidrettsgymnaset på Geilo i fjor, men bor fortsatt på skibygda for å satse på idrettskarrieren.

- Jeg har trent 600 timer i året de siste fire åra. Nå har jeg gitt meg selv to år på å bli god. Klarer jeg det ikke innen da, så har jeg ikke råd til å holde på lenger, sier Hans Anton til Dagbladet.

Spanderer

Ole Einar er den første skiskytteren i historien som har vunnet tre individuelle OL-gull - inkluderte sprintgullet fra Nagano - så Hans Anton trenger ikke leite utenfor familien for å finne den best tenkelige læremesteren. Lillebror betalte flybilletten til Salt Lake selv, mens Ole Einar betaler oppholdet.

- Fy f...

- Sånn er det å ha en snill bror. Og det har jo vært fantastisk å være til stede her. Jeg tror han tar gullet på jaktstarten også, sier Hans Anton ekstatisk til Dagbladet.

Han fikk endelig treffe sin bror og olympiske mester etter sprintgullet onsdag, og Hans Anton var ikke sein om å kaste seg rundt halsen på Ole Einar.

- Fy f..., dette var rått, sa Hans Anton, mens Ole Einar rødmende tok imot alle go'ordene.

Ole Einar var supertalent allerede som liten. Hans Anton har aldri vært på noe landslag og har 10. plass fra junior-NM på Voss for to år siden som beste plassering.

- Jeg er førsteårs senior i år og treningsmengden skal nå økes betraktelig, smiler Hans Anton.

Olympiamesteren brukte gårsdagen til å sove godt og gjennomføre en rolig langrennsøkt. På jaktstarten lørdag går han for sitt tredje strake olympiske gull i disse lekene.

Og nok en gang med lillebror som ivrig tilskuer.

Hele Norges coronakart