Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lærer av Ronaldo-videoer på YouTube

VIF-helten Moa avslører hvordan han ble så god.

VALLE HOVIN (Dagbladet.no): Moa-feberen herjer i Vålerenga-leiren om dagen.

23 år gamle Mohammed Abdellaoue hylles av Klanen, ertes av lagkameratene og jages av tv og dagspresse.

Alle vil ha en bit av spilleren som etter to mål mot Lillestrøm på Åråsen har blitt fotball-Norges mest omtalte mann.

Selv møter Moa oppstyret med stor ro.

- Jeg er en ganske avslappa, laidback fyr. Jeg stresser ikke med ting, svarer Abdellaoue når Dagbladet.no ber ham beskrive seg selv med én setning.

Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud bruker litt flere setninger på å beskrive spisskometen.

- Han er en målscorer som også er flink til å skape muligheter selv. Moa er ikke avhengig av å bli satt opp i en god posisjon for å score, sier Skullerud.

- Ikke det at han er egoistisk, men samtidig som han kan tilrettelegge for andre er han flink til å skape rom og sjanser for seg selv.

SER FRAMOVER: Mohammed Abdellaoue sier han er en type som liker å sette seg klare mål. Han har allerede klart å bli tippeligaspiller, nå vil han etablere seg på toppnivå - og jobbe med barn og ungdom en gang i framtida. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
SER FRAMOVER: Mohammed Abdellaoue sier han er en type som liker å sette seg klare mål. Han har allerede klart å bli tippeligaspiller, nå vil han etablere seg på toppnivå - og jobbe med barn og ungdom en gang i framtida. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Lærer av Ronaldo på YouTube

Den raske, bevegelige VIF-spissen har løpt inn sine fotballsko i klubbene Hasle/Løren og Skeid før han kom til Vålerenga i høst.

- Jeg har alltid vært spiss. Jeg liker å utfordre i bakrom med ballen i beina, og skape rom for meg selv eller andre, forteller Moa.

Den venstrebeinte spissen avslører at han er inspirert av favorittspilleren gjennom mange år, brasilianske Ronaldo.

- Jeg har alltid likt ham. Det er et eller annet med Ronaldo, han er utrolig farlig foran mål.

- Har dere noen likheter?

- Hehe, det er langt opp dit, ass! Men jeg sitter ofte og ser videoer med ham på YouTube, og prøver å lære litt. Når Ronaldo får ballen setter han fart og prøver å skape kaos i forsvaret. Det er dét jeg har lyst til å få til, også.

Vil jobbe med barn

image: Lærer av Ronaldo-videoer på YouTube

Abdellaoue har tatt permisjon fra skolegangen for å spille fulltid for Vålerenga. Han har gått to år på førskolelærer-utdanningen.

- Jeg har lyst til å jobbe med barn og ungdom etterhvert. Ellers er jeg en rolig fyr som er mye sammen med familie og venner på fritida. Jeg slapper av, smiler Moa.

Når Vålerenga er på tur, henger spissen mye sammen med sine gamle lagkamerater i Skeid: Daniel Fredheim Holm, Freddy dos Santos og Morten Berre.

Hans faste romkamerat Daniel Fredheim Holm hevder at han ikke har noen kompromitterende historier å fortelle om Moa.

- Daniel er sinnsykt rotete, jeg må passe på ham hele tida, avslører Mohammed.

- Kan alltid bli bedre

Moa mener han fremdeles har mye å gå på ute på banen, blant annet når det gjelder scoringsteft og å «plukke opp» de mulighetene som kommer, som han sier.

- Det blir en del trening sammen med vår offensive trener Mike Speight, som regel på små detaljer. Vi terper på hodespill og hvordan jeg kan bruke høyrebeinet mitt bedre, forteller han.

Oslo-gutten er en type som liker å sette seg klare mål, men avviser at han sikter mot landslagsspill akkurat nå.

- Da jeg spilte i Skeid, satte jeg meg et konkret mål om å spille i Tippeligaen. Når jeg har kommet hit, er målet akkurat nå å etablere meg i tippeligaen og spille så mye som mulig, sier Moa.

- Landslaget tenker jeg ikke på ennå. Men det er selvfølgelig greit å ha noe å strekke seg etter.

Tilfører fart

- Det er nok av gode spisser her, svarer Abdellaoue når vi spør om hvilke egenskaper han tilfører Vålerenga-laget.

- Alle er gode på sitt område. Jeg trives når det er mye rom å løpe i, når jeg kan bruke farta mi og true rommene bak eller mellom forsvarsspillerne.

Selv om vi i pressen har en tendens til å ta av litt når en ny, spennende spiller gjør seg gjeldende i norsk fotball, beholder Moa roen.

- Jeg er en laidback fyr utenfor banen, og prøver å tenke sånn når jeg spiller fotball også. Bommer jeg på to sjanser, begynner jeg ikke å stresse av den grunn.

Fortsetter Mohammed Abdellaoue å spille slik han gjorde mot Lillestrøm, er det nok heller forsvarsspillerne i Tippeligaen som opplever å bli stresset.

STORTALENT: Moa er en av mange lovende fotballspillere som har vært innom Oslo-klubben Skeid. Men unggutten slet mye med skader, og var lenge et talent som aldri slo helt igjennom.
FARTSFYLT: - Fart og det at jeg truer bakrommet, svarer Moa på spørsmål om hvilke egenskaper han tilfører Vålerenga-laget.
LIVSFARLIG: Moas favorittspiller er tidenes mestscorende i fotball-VM, og et spillemessig forbilde for VIF-gutten. - Men det er langt opp til hans nivå, smiler Abdellaoue.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media