Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lærer fortsatt av Idol-Tonje

Men Stange løper ikke lenger etter autografen til Larsen.

SPILLER MED IDOLET: Tine Stange er nå lagvenninne med sitt store idol, Tonje Larsen. I går brukte de fridagens langs en av Suzhous mange kanaler - og på kvelden ventet endelig en bedre middag. Foto: Stian Haraldsen
SPILLER MED IDOLET: Tine Stange er nå lagvenninne med sitt store idol, Tonje Larsen. I går brukte de fridagens langs en av Suzhous mange kanaler - og på kvelden ventet endelig en bedre middag. Foto: Stian Haraldsen Vis mer

|||SUZHOU (Dagbladet): Da Tonje Larsen (34) debuterte på landslaget i 1992 var Tine Stange (23) seks år gammel.

Sju år seinere ble Larsen verdensmester, og Stange var fortsatt bare ungjenta.

Når har lille Tine blitt voksen, og hun spiller sammen med Tonje både på landslaget og i Larvik.

- Da jeg var liten løp jeg etter Tonje for å få autografen hennes. Jeg vet ikke om det var fordi hun var fra Tønsberg, men jeg har alltid sett opp til henne, sier Stange til Dagbladet.

Jypling
Selv er Stange fra Fon, noen langpasninger unna Tønsberg. Det var likevel først da Stange kom til Larvik hun ble kjent med Larsen.

Før det var Tonje bare et idol.

- Jeg var en ung jypling og der var alle jeg hadde sett på tv. Da kriblet det litt i magen, og jeg husker jeg var redd for å miste ballen, sier Tine Stange.

- Hva har du lært av Tonje?

- Jeg er fascinert av alt hun gjør. Jeg ser hvordan hun jobber i forsvar, hva hun gjør av pådrag før skudd og hvordan hun spiller opp andre. Hun er bare jævlig god på den banen.

- Tine tar ansvar
Tonje Larsen har sett spillere komme og gå i Larvik. Stange er en av de nyere grenene på stammen, en gren som nå har vokst seg stor, sterk og stabil.

- Tine har lenge vist på klubblaget at hun har vanvittig spenst og god skuddkraft. Nå viser hun det på landslaget også. Hun tar ansvar i Larvik, og det er artig at jeg jente fra Fon kan bli så god, sier Larsen til Dagbladet om jenta fra nabokommunen Re.

Tine Stange debuterte for landslaget for to og et halvt år siden, men det er først nå i høst hun har spilt seg inn blant våre aller beste kvinner.

Lover flere skudd
I VM er hun en av få som har bidratt med skikkelig skyts fra bakspillerplass. Norge har fortsatt litt å gå på der. Offensivt handler det fortsatt mye om kontringer, innspill til strek eller gjennombrudd.

Trusselen fra ni meter har ikke vært god nok.

- I de tre første kampene møtte vi lag som har spilt veldig utgruppert i forsvar, og da blir det ikke så mye skyting bakfra. Nå møter vi lag som spiller flatere, så da bør det blir flere muligheter.

Men vestfoldingen koser seg uansett i den kinesiske millionbyen Suzhou - som er kjent for sine kanaler.

- Det er deilig å være skikkelig i gang med mesterskapet, for jeg har ventet lenge på å se hvordan dette virkelig er, sier Tine Stange.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media