- Lærere og politifolk er hooligans

Briten Eddie Curtis er politiinspektør og ekspert på voldelige fotball-hooligans. Nå slår Curtis hull på myten om hvem den typiske fotball-hooligan er.

Det er den danske avisa Ekstra Bladet som møtte Curtis bare dager etter den voldelige UEFA-cupfinalen mellom Arsenal og Galatassaray. Politiinspektør Curis regnes som Englands ledende ekspert på hooligans,

Ifølge Curtis er det både tidligere politibetjenter, korporaler i Royal Air Force og skolelærere med i den fryktede hæren av engelske hooligans. De engelske hooliganene er nå på vei til EM-sluttspillet i Nederland og Belgia.

- Hooligans består langt fra kun av arbeidsløse, sosiale utskudd med rasistiske tilbøyeligheter, selv om den typen også tiltrekkes av den organiserte volden rundt fotballkamper, sier Curtis til avisen.

Ekstra Bladet avslørte i går at, Paul Dineen, Arsenal-supporteren som ble knivstukket før UEFA-cupfinalen mellom Arsenal og Galatassaray har et lite imponerende rulleblad. 41 år gamle Dineen som er familiefar til tre ble i 1982 dømt til ni måneders fengsel for medvirkning til drap under supporterbråk etter en Arsenal-kamp i London.