- Lag flere barn, karer

Branns sportsdirektør Per-Ove Ludvigsen tror papparollen holder spillerne unna nattelivet på byen, og oppfordrer flere til å lage barn. Tre av dem har allerede fulgt rådet.

Det går unna på fotballbanen, og ganske kjapt i svingene på hjemmebane også for Brann-gutta. Roy Wassberg blir pappa i sommer. Raymond Kvisvik og Jan Tore Ophaug følger opp i september. Slik skal det være, ifølge sportsdirektør Per-Ove Ludvigsen.

- Ja, lag flere barn. Jeg tror det er en stor fordel med mange fedre i troppen. De klarer å fokusere på de riktige tingene og kommer i stabile forhold. Også får de noe å komme hjem til, sier han til Dagbladet.

Energibunter

Dessuten er bleieskiftarbeidere sjelden å se der Ludvigsen helst ikke vil se Brann-spillerne for ofte. Han vil heller at Brann-gutta er familiemenn enn natteløver.

- Det går på rutiner som er bedre enn rutiner med å fly på byen, sier Ludvigsen.

Han understreker at Brann-spillerne flest er snille gutter som holder seg på matta hele tida.

I Brann-troppen er det fra før seks fedre: Thomas Lund, Egil Ulfstein, Cato Guntveit, Ragnvald Soma, Olafur Ørn Bjarnason og Robbie Winters.

- Det eneste vi må se på, er om gutta trener godt nok. De synes å ha en del energi til overs når de kommer hjem, sier Ludvigsen med et smil.

Eventuelt at de allerede har trent så godt at de bobler over av overskudd. Raymond Kvisvik har for eksempel tatt av elleve kilo!

- Kan godt være det, sier Ludvigsen.

Mot Vålerenga på Ullevaal i kveld er det imidlertid ingen myke menn som går på banen.

- Her blir det viktig å være voksen, sier Ludvigsen.

Han tror på en jevn og tett kamp mellom to av lagene som har vist bra tendenser i seriestarten.

- Det gjelder å ha en god dag for å vinne, sier han.

Friske nøkkelmenn

Tomålsscoreren mot Molde sist helg, Dylan MacAllister, testet kneet i går og ble friskmeldt etter noen dagers lett trening.

Friskmeldt er også Kjetil Rekdal, som har trent rolig siden hjernerystelsen mot Lyn.

Han har sett begge Branns kamper til nå på video.

- De har imponert meg, men vi har spilt bra, vi også. Både Brann og Vålerenga har slitt og det er veldig artig at lagene nå viser potensiale sier Rekdal.

BUKSEBRANN: Brann-gutta bør produsere flere barn, og dermed bli enda mer seriøse og bedre fotballspillere, mener klubbens sportsdirektør Per-Ove Ludvigsen.