Lag fra Trøndelag angrep politiet og motspillere

Hele laget, inkludert trenerne, er bortvist fra Ekeberg-sletta. - De kom gående over sletta med trestokker.

UTROLIG TRUENDE: Spillerne fra Suot IL skal ha angrepet laget de spilte mot i går. Sju politifolk måtte kalles inn da to tjenestemenn ikke fikk kontroll over situasjonen.Foto: Vidar Alfarnes
UTROLIG TRUENDE: Spillerne fra Suot IL skal ha angrepet laget de spilte mot i går. Sju politifolk måtte kalles inn da to tjenestemenn ikke fikk kontroll over situasjonen.Foto: Vidar AlfarnesVis mer

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): Laget Suot IL fra Trondheim er bortvist fra Ekebergsletta i 24 timer etter å ha oppført seg svært truende i dag. Laget ble kastet ut av turneringen tidligere i formiddag etter en protest på grunn av juks med spillerlister.

- Laget oppsøkte etterpå banen hvor deres motstanderklubb fra i går spilte kamp. De gikk rett inn på banen og startet bråk. De oppførte seg utrolig truende og uforskammet, sier stasjonssjef Gro Smedsrud til Dagbladet.

Sju politifolk rykket ut til stedet da de de to første som ankom stedet trengte forsterkninger. Ingen skal ha blitt skadet i opptrinnet, som gikk ut over Karanba fra Brasil.

- De var helt ute av kontroll og veivet med stenger mot politiet. Totalt uholdbar oppførsel, sier stasjonssjef Gro Smedsrud.

En person er anmeldt og hele laget er bortvist fra området i 24 timer.

- Mange flere kunne vært anmeldt, men det var meget kaotisk på stedet, sier Smedsrud.

- Kom ropende med stokker
Ifølge Karanba-lagets norske leder Tommy Nilsen skal et forsvarsel til bråket ha kommet allerede tidligere i dag.

- Det var tre spillere som fulgte etter oss inn på do og ropte stygge ting da vi var i matsalen. To av de sa senere unnskyld, men da vi kom ut igjen sto det masse folk og ventet på oss, sier Gleyson (16) til Dagbladet. Han er en av spillerne som ble forfulgt inn på toalettene.

Da meldte Nilsen fra til politiet, og ba dem være obs på at dette kunne bli trøbbel senere.

- De har vært etter oss i hele dag og dette er bare forferdelig trist. Det er folk som ikke respekterer noen ting, sier Karanba-leder Nilsen til Dagbladet.

Da bråket oppstod under kampen var Nilsen selv med en spiller for å møte Ole Gunnar Solskjær. Men Nilsens kamerat Ronny Pedersen ble øyenvitne til scenene som utspilte seg.

- De kom gående over sletta med trestokker, og ropte «Fuck Karamba, fuck Brasil». Det var hissig stemning, og vi skjønte at de var her for å lage bøll, sier Pedersen til Dagbladet.

SJU POLITIFOLK: Sju politifolk rykket inn da Suot IL gikk berserk på Ekebergsletta. Stasjonssjef Gro Smedsrud kaller oppførselen utrolig truende.Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
SJU POLITIFOLK: Sju politifolk rykket inn da Suot IL gikk berserk på Ekebergsletta. Stasjonssjef Gro Smedsrud kaller oppførselen utrolig truende.Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET Vis mer

- Laglederen deres gikk bak og hausset opp stemninga. Politiet var heldigvis tilstede og fikk dem vekk, sier Pedersen.

Tommy Nilsen skryter også av hvordan situasjonen ble løst av politiet og organisatorene.

- Det var skrekkelig oppførsel og det totale lavmål. Men Norway Cup og politiet har behandlet dette veldig bra.

Utvist etter listejuks
Begge Suot ILs lag ble tidligere i dag utvist fra turneringen etter at juryen fant omfattende juks med spillerlister.

- Motstanderlaget la inn en protest. Det var mistanke om at laget benyttet spillere fra andre lag. Derfor kontrollerte vi spillerberettigelsen for alle på laget, forteller juryformann i Norway Cup, Arnor Dingen til Dagbladet.

- Guttelaget vårt tapte etter ekstraomganger i går, men de vi spilte mot var menn. Derfor la vi inn protest, sier Nilsen.

Juryen avdekket at en rekke av spillerne på laget ikke hadde papirene i orden. Flere hadde spilleberetigelse for andre lag i Trøndelag, men ikke for laget de spilte for. Totalt var over ti spillere ikke spilleberettiget og 2-3 spillere var for gamle.

- Protesten til det andre laget ble tattt til følge, og vår kjennelse innebar at laget ikke får spille i Norway Cup. Men jeg var ikke klar over bråket som har oppstått, sier Dingen.

- SKREKKELIG: Karanba-leder Tommy Nilsen er ildsjel og leder for de brasilianske lederne som besøker Norway Cup for tredje gang. Foto: Thomas Rasmus Skaug
- SKREKKELIG: Karanba-leder Tommy Nilsen er ildsjel og leder for de brasilianske lederne som besøker Norway Cup for tredje gang. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Kjempesnille og flotte gutter
Suot IL Trondheim har med to lag i turneringen i år, G14 og G 19. Lagene spilte seg videre til A-sluttspillet, før begge ble ekskludert fra turneringa.

Ismail Muhyadin er ildsjelen rundt disse to lagene, og har ifølge Norway Cup møtt mange av guttene igjennom jobben sin i Trondheim Kommune. Muhyadin har tidligere vunnet Trondheim Kommunes Frivillighetspris for sitt arbeid med ungdommene.

Han hevder de ikke har gjort noe galt. Muhyadin hevder kampen i går var urettferdig, og at dommeren unnlot å blåse da en Suot-spiller blødde fra nesen.

- Derfor dro 19-åringen for å protestere i dag på vegne av sine yngre kamerater på 14-årslaget. De møtte på banen til Karanba og laget bråk, men da jeg kom og ba dem slutte, stoppet de umiddelbart. De er kjempesnille og flotte gutter som bare vil spille fotball og kose seg på Norway Cup, sier Muhyadin til adressa.no.

Muyhadin skal ikke ha vært på banen da bråket startet. Han hevder også det ikke er deres skyld at spillerberettigelsene ikke var i orden for mange av spillerne.

- Det der er veldig synd, og jeg skjønner at det høres ut som om vi har gjort noe galt. Men når spillerne fortsatt, etter å ha sluttet i en klubb for lenge siden, likevel står oppført på denne klubbens spillerliste, er det noe feil. Og det er ikke vi som har gjort feilen. Men vi er innvandrere og har kanskje hatt problemer med å sette oss inn i alle reglene, sier Muhyadi til avisen.

BLE FORFULGT INN PÅ TOALETTET: Gleyson (16) var en av spillerne som ble fulgt etter inn på toalettet og ble møtt av store mengder aggressive Suot-spillere da han kom ut igjen. Her sammen med leder Tommy Nilsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
BLE FORFULGT INN PÅ TOALETTET: Gleyson (16) var en av spillerne som ble fulgt etter inn på toalettet og ble møtt av store mengder aggressive Suot-spillere da han kom ut igjen. Her sammen med leder Tommy Nilsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
- KOM MED TRESTOKKER: Ronny Pedersen så situasjonen på nært hold og sier det var en veldig hissig stemning. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
- KOM MED TRESTOKKER: Ronny Pedersen så situasjonen på nært hold og sier det var en veldig hissig stemning. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
BESKYTTET: Flere politifolk var tilstede da Karanba spilte 1/16-delsfnale i ettermidddag.
BESKYTTET: Flere politifolk var tilstede da Karanba spilte 1/16-delsfnale i ettermidddag. Vis mer