Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- «Låg høgre» og «kant venstre» får NRK ta seg av. For meg er det treff eller bom

Harald Bredeli er spent før skiskytingen starter.

STEMMEN PÅ SKISKYTING: Harald Bredeli er spent før OL-skiskytingen braker løs i dag. Han lover at tv-seerne skal få merke at TV2 har lagt seg på en annen stil enn NRK. Foto: Roy Wahlstrøm
STEMMEN PÅ SKISKYTING: Harald Bredeli er spent før OL-skiskytingen braker løs i dag. Han lover at tv-seerne skal få merke at TV2 har lagt seg på en annen stil enn NRK. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Stemmen til TV2-kommentator Harald Bredeli forbinder nok de fleste med håndball, men under OL er han kanalens tv-stemme på skiskyting.

Med seg i kommentatorbua har han Ole Kristian Stoltenberg. På standplass skal tidligere landslagstrener Kjell Ove Oftedal holde orden på antall treff og bom, mens den franske skiskytterlegenden Raphael Poirée skal være i studio sammen med Davy Wathne før og etter rennene.

- Svart-hvitt
Bredeli lover at tv-seerne vil legge merke til at TV2 har valgt seg en annen stil og tilnærming enn NRK, som «alltid» har hatt skiskytingen.

Ikke minst vil NRK-ekspert Ola Lundes karakteristiske stil på standplass, hvor han forklarer hvor på blinken utøverne treffer, ikke bli videreført av TV2.

- «Låg høgre» og «kant venstre» får NRK ta seg av. For meg er skiskyting ganske svart-hvitt. Enten treffer du, eller så bommer du, sier Harald Bredeli til Dagbladet.

- Vanskelige treningsforhold
- Men om en utøver treffer sabla bra, så er det selvsagt viktig å fortelle hva som ble gjort bra. Og tilsvarende på hvorfor man skyter bom. Det handler ikke bare om treffpunkt. Vår ekspert på standplass kommer til å gi folk det lille ekstra.

Bredeli innrømmer at han er spent før den første skiskytingskonkurransen i OL, som innledes med guttas sprint, med start klokka 15.30 i dag.

- Jeg gleder meg, men jeg er ekstra spent, fordi det er en ny idrett, og så har vi hatt ganske vanskelige treningsforhold. Vi har ikke fått trent så mye sammen som vi skulle ønsket, for jeg har også kommentert håndballmesterskap midt oppi dette, sier han til Dagbladet.

Kritiserer grafikken
I tillegg er han ikke helt fornøyd med kommentatorstøtten som IOC leverer. Han mener den er langt dårligere enn de hjelpemidlene de kan støtte seg til i verdenscupen.

- I verdenscupen har man et data- og et grafikkprogram som fungerer veldig godt. Men IOC bruker et annet selskap, og der er den datahjelpen vi har i kommentatorboksen veldig, veldig mye dårligere enn det man har i verdenscupen.

- Bekymrer det deg?

- Njaaa, det hadde vært bedre med det andre systemet. Det går litt på hvordan du kan splitte opp dataskjermen og bruke den på en annen måte. Vi må velge oss andre løsninger, for det går så fort unna.

Dårligere på festen
TV2-kommentatoren synes det er leit at ikke det beste systemet er tilgjengelig når det tross alt er snakk om olympiske leker.

- Verdenscupen er på en måte hverdagen, mens OL skal være festaftenen. Men når du skal toppe det hele, så er den tekniske biten dårligere. Det er litt synd, ettersom det finnes dataprogrammer og grafikk som fungerer utmerket, og som folk er vant til.

- Eventyr for TV2
- Hvordan blir det å hoppe fra håndball til skiskyting?

- Hehe, det er en stor overgang. Det er mye å sette seg inn i. En haug med nye utøvere. Men jeg gleder meg også. Jeg har vært innendørs i ganske mange år, og fulgt vinteridrett som alminnelig sportsinteressert, så det blir litt annerledes.

SISTE FORBEREDELSER: TV2-gjengen har gjort unna de siste forberedelsene og er klare for å gi folket skiskyting i OL. Kommentator Harald Bredeli (foran) har med seg Ole Kristian Stoltenberg (t.v) som ekspert. Kjell Ove Oftedal (i midten) skal rapportere fra standplass, mens Raphael Poirée er ekspert i studio sammen med Davy Wathne. Foto: Roy Wahlstrøm
SISTE FORBEREDELSER: TV2-gjengen har gjort unna de siste forberedelsene og er klare for å gi folket skiskyting i OL. Kommentator Harald Bredeli (foran) har med seg Ole Kristian Stoltenberg (t.v) som ekspert. Kjell Ove Oftedal (i midten) skal rapportere fra standplass, mens Raphael Poirée er ekspert i studio sammen med Davy Wathne. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer

- Men det er et eventyr for TV2 at vi har rettighetene. Det er kanalens største operasjon noen sinne. OL er stort og skiskyting er en fantastisk idrett, så det skal bli moro å formidle det, sier Harald Bredeli til Dagbladet.

- Låg høgre på P1
Andreas Stabrun Smith, NRKs faste tv-kommentator på skiskyting, skal kommentere OL-konkurransene i skiskyting i på radio P1.

- Der blir det fortsatt «låg høgre» fra Ola Lunde, sier han til Dagbladet.

Han mener at Ola Lundes stil har blitt en slags insitusjon, som de ikke vil endre.

- Jeg er for så vidt enig med Harald Bredeli at hvor på blinken det treffes er for de spesielt interesserte, men samtidig er det nyttig informasjon, så vi kommer ikke til å endre på det, sier Andreas Stabrun Smith til Dagbladet.

Hele Norges coronakart