- Lag nye drakter

Nils Johan Semb og Drillo mener VM-dommerne er med på å gjøre holding i trøya til en akseptert del av fotballen. Nå tar Semb til orde for at klesprodusentene seriøst bør begynne å lage nye og mindre holdevennlige drakter.

Drillo har i en årrekke vært svært kritisk til at dommerne har godtatt holding i trøya som en del av nærkampspillet innenfor 16-meteren.

- Dette mesterskapet har vært et endelig gjennombrudd for dette. Dessverre, sier Drillo til Dagbladet.

Landslagssjef Nils Johan Semb er enig med sin forgjenger.

- Ja, og det har vært spesielt ille i dette mesterskapet. Jeg synes det er rart at dommerne ikke har tatt grep om dette problemet. Hadde de begynt å blåse for det, så hadde man blitt kvitt problemet, tror Semb.

Men han har også tro på andre løsninger.

- Jeg mener at de som produserer fotballdrakter, burde se på muligheten for å utvikle utstyr som gjøre det vanskeligere å ta tak i draktene. Italia spiller i tettsittende drakter allerede, men det må gå an å utvikle et stoff som er så glatt at det blir vanskelig få et skikkelig tak på det, sier Semb.

Dagbladet tok Sembs ord på alvor og fikk to av Tippeligaens mest rutinerte spillere til å teste ulike drakter. For å finne ut om det virkelig nytter å forandre tekstilene. Vålerengas Petter Belsvik og Kjetil Rekdal mener det er mye å hente på dette.

Kjetil Rekdal tror dommerne kan løse mye av problemet.

- Hadde de begynt å blåse straffe for hver gang en spiss blir dratt i trøya, så hadde det blitt 4- 5 straffespark i hver kamp. Og da hadde folk sluttet å gjøre det. Garantert, sier Rekdal.

DÆHLIE SKIDRESS, OVERDEL:<br> Antiholdefunksjon: - Denne er nesten umulig å få tak på. I hvert fall i fart.<br> Utseende og komfort: - Går de virkelig langrenn i dette? Føles altfor trang.
VÅLERENGA, DRAKT ANNO 1975:<br> Antiholdefunksjon: - Det var definitivt ikke bedre før. Veldig lett å få tak i stoffet på drakta.<br> Utseende og komfort: - Der blir det toppscore. Ei klassisk, vakker VIF-drakt.
ITALIA, LANDSLAGSTRØYE:<br> Antiholdefunksjon: - Den beste av fotballdraktene. Glatt i stoffet og tettsittende. Det gjør det vanskelig å få et godt tak. Men man kan få tak helt i underkanten av drakta.<br> Utseende og komfort: - Denne drakta er rett og slett fin, og god å ha på.
USA, LANDSLAGSTRØYE:<br> Antiholdefunksjon: - Denne er veldig vid, og lett å få tak på. Fordelen er at dommeren vil se holdingen lett.<br> Utseende og komfort: - Et veldig lett og tynt stoff.
DÆHLIE SKIDRESS, HEL:<br> Antiholdefunksjon: - Her kan man jo ikke få tak i shortsen heller. Garantert holdefri. Tett og glatt stoff.<br> Utseende og komfort: - Slik kan ikke fotballdrakter se ut. Altfor upraktisk.