Seriestart 2018

Lag som jobber som bikkjer er vanskelige å slå. Sarpsborg er et sånt lag, Vålerenga kan bli det

I fjor tapte Vålerenga ti bortekamper. Den stygge statistikken forteller alt om størrelsen på borteseieren i Kristiansund.

DEN STORE FORSKJELLEN: Ett poeng hadde vært greit, tre er julaften for Vålerenga. Og selv om det handlet om marginer og en annullert KBK-scoring på straffespark (!) var det helt greit. Vålerenga var det minst stressa laget. Det lover godt med tanke på fortsettelsen. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
DEN STORE FORSKJELLEN: Ett poeng hadde vært greit, tre er julaften for Vålerenga. Og selv om det handlet om marginer og en annullert KBK-scoring på straffespark (!) var det helt greit. Vålerenga var det minst stressa laget. Det lover godt med tanke på fortsettelsen. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kristiansund-Vålerenga 0–1 (0–1)

EN VÅKEN SPISS i et lag som hadde bestemt seg for å være aggressive og jobbe til krampa tok dem ga Vålerenga tre bortepoeng i Kristiansund. Selv om Kristiansund også hadde sine muligheter er det fortjent belønning. Og en sesongåpning Ronny Deilas på mange måter uforløste fotballag trengte.

Noen ganger er det ikke mer som skal til.

Seieren i Kristiansund kan være resultatet som gjør at enda noen brikker faller på plass i Ronny Deilas byggverk.

DET VAR IKKE pent eller samhandlende fotball slik Ronny Deila ønsker Vålerenga skal spille. Det var stort sett bare dueller, balltap, dødballer og enda flere dueller. Men innimellom, når Vålerenga slipper ned skuldrene, beveger seg foran ballfører og bretter ut spillet, da ser du hva det kan bli om dette laget kommer på skinner.

Tre poeng i serieåpningen er drahjelpen laget trenger.

KRISTIANSUND HADDE BALLEN minst i Eliteserien i 2017. Vålerenga hadde den i overkant mye. KBKs ballbesittelse var sånn den skulle være med tanke på spillestil og gjennombruddshissig filosofi. Vålerengas tversoverspill og kjæling med ballen hemmet altfor ofte framdriften. Men i en nervøs premiere, der Kristiansund gjorde som de pleier, hvilket ga Vålerenga en viss styring på kampen, gikk ikke Vålerenga i den balltrillende fella.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer