Lagde griseord av United-skiltet

Bare fire bokstaver lyste.

(Dagbladet.no): På utsiden av Old Trafford, metervis over statuen av den legendariske manageren Matt Busby, lyser ordene «MANCHESTER UNITED» med store, røde bokstaver.

Men klokka halv fem i går ettermiddag ble avisa Manchester Evening News varslet av en leser om at noen hadde klusset med skiltet.

En halvtime seinere var nyhetsjournalist Chris Osuh på åstedet. Han opplyser om at det var C\'en i Manchester og U, N og T i United som lyste.

Folk tok bilder

Dermed lyste det engelske språkets kanskje mest vulgære navn på det kvinnelige kjønnsorgan over hele nærområdet.

- Det var flere turister der, og andre som så skiltet fra Chester Road stoppet også og tok bilder, forteller Osuh til Dagbladet.no.

Han varlset selv klubben, som ikke var klar over hva som hadde skjedd.

- De sa dette var verket til en patetisk skøyer, sier Osuh.

GODT SYNLIG: Det er ikke noe beskjedent neonskilt som lyser over hodet på statuen av Matt Busby. I går kveld var det bare C, U, N, og T som lyste. Det er ikke noe vakkert ord på engelsk. Foto: EPA/Scanpix
GODT SYNLIG: Det er ikke noe beskjedent neonskilt som lyser over hodet på statuen av Matt Busby. I går kveld var det bare C, U, N, og T som lyste. Det er ikke noe vakkert ord på engelsk. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Klubben varslet at de vil etterforske saken. De antar at det dreier seg om vedlikeholdsarbeidere som jobber inne på stadion i sommer. De har sikkerhetsklarering - slikt tas ikke lett på der - og kan ha fått anledning til å slukke de andre bokstavene i Manchester United-skiltet.

Klubben beklager

Klokka sju i går kveld var alle lysene på igjen. Og klubben beklager til de som måtte ha blitt utsatt for griseordet.

- Vi vil unnskylde overfor alle som ble fornærmet. Nå sier skiltet et stolt «Manchester United» igjen, sier en talsmann for klubben ifølge Manchester Evening News.

Arbeideren som har klusset med skiltet kan bare følt for å more seg, han kan være City-supporter, eller han kan ha stått i ledetog med supportere som er sinte på Malcolm Glazers oppkjøp av klubben.

Eller det kan være rettet mot Rio Ferdinand, som fikk det samme ordet ropt etter seg fra tribunene mandag kveld. Fansen er sinte på at Rio drøyer med å undertegne ny kontrakt.

- Familieavis

Manchester Evening News valgte å overlate til lesernes fantasi hvilket ord skiltet viste.

Avisa trykte heller ikke bildene de tok av de fire lysende bokstavene.

- Vi er en familieavis, sier Chris Osuh.