Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lagde hakkemat av Larvik

NAKSKOV (Dagbladet): Viborg- Larvik 33-26. Viborgs Tonje Larsen (23) var nådeløs mot sine tidligere lagvenninner i Larvik i går. Vestfold-jenta fyrte av seks raketter med høyrehanda som traff målet - og sørget for at 98/99-versjonen av Larvik ikke framtstår som noen utfordrer til det norske seriegullet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var litt rart å spille mot gamle kjente i Larvik, sier Tonje til Dagbladet. - Det er skjedd en del forandringer med laget siden jeg forlot dem etter forrige sesong.

For i går spilte den norske landslagsspilleren i den grønne Viborg-drakta. Der er hun i ferd med å bli en av de store stjernespillerne - akkurat som hun var i Larvik. Og det hullet har ikke Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad klart å fylle.

Mistet mange

- Tonje er av verdenskalilber og kan ikke erstattes. Hun er dypt savnet, sier Gjekstad til Dagbladet.

Foruten nevnte Larsen har klubben også mistet Monica Vik Hansen og Vibeke Nesse siden sesongslutt. I tillegg sliter flere av spillerne med skader.

- Og da blir det tøft å hevde seg helt i toppen av Eliteserien?

- Ja. Bækkelaget er soleklare gullfavoritter. Vi håper, men jeg tror det blir vanskelig for oss å kjempe om topplassen, medgir tidligere landslagsmann Gjekstad.

Fornøyd Wilbek

Nye på gårsdagens mannskap var Magdalena Skodoba og Katja Nyberg. Sistnevnte får den tøffe jobben som Tonje Larsens etterfølger på venstrebacken. Mot Viborg ble det fem mål.

- Katja er finsk landslagsspiller og bare 19 år. Hun er veldig lovende, men vi kan ikke forvente at hun kan spille som Tonje, forteller Gjekstad.

Og Tonje Larsen var en av banens beste i går. Hun utnyttet usikkerheten i Larviks forsvarsspill, og var foruten de seks scoringene nest sist på ballen ved minst like mange anledninger.

- Tonje var god. Men Larvik mangler mange av spillerne fra i fjor og hadde problemer mot oss, sier Viborgs trener Ullrik Wilbek.

- Hva synes du om Tonje så langt i Viborg?

- Hun er fantastisk dyktig, sier Wilbek - og legger til:

- Men det visste vi fra før.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!