Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Sarpsborg 08 - Molde 2-2

Lagde straffe, scoret og ble utvist: - Føler jeg har dommeren mot meg

Rødt kort, en omdiskutert straffesituasjon og fire mål.

DIREKTE RØDT: Ola Hobber Nilsen sendte målscorer Mathias Normann av banen etter at han tråkket på en motspiller. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
DIREKTE RØDT: Ola Hobber Nilsen sendte målscorer Mathias Normann av banen etter at han tråkket på en motspiller. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
  • Sarpsborg 08 - Molde 2-2

(Dagbladet): Mens Molde trengte poeng for å holde følge med topplagene i Eliteserien, slet Sarpsborg helt nede på en 11. plass før kveldens oppgjør.

Det ble et forrykende oppgjør, som inneholdt det aller meste. Fire mål, en omdiskutert straffesituasjon, og et rødt kort.

Og poengdeling.

- Vi fikk oss noen lusinger i første omgang, men i andre omgang er vi best. Ut ifra det trøkket vi hadde, kunne vi tatt det. Det blir ikke nok sjanser. Vi er litt for uryddige, og skaper ikke nok til å vinne kampen, sier Geir Bakke til Max.

- Vi har en superstart og en kjempegod første omgang. Å slippe inn mål etter ett minutt er unødvendig, medgir Ole Gunnar Solskjær.

Pangstart

Molde fikk en marerittstart på oppgjøret i Sarpsborg. Hjemmelaget tok ledelsen etter bare ett minutt, etter slett defensivt arbeid. Det var Mikkel Agger som avsluttet på mål, og ballen gikk mellom beina på keeper Andreas Linde og i beina på Babacar Sarr og i mål.

Men det gikk ikke lenge før Molde svarte.

Fredrik Brustad la et perfekt innlegg foran mål, der Erling Braut Håland klinte til på volley. Ballen satt i mål: 1-1.

Da begynte Molde å kontrollere kampen.

Straffedrama

Det ble mer dramatikk etter drøye 20 minutter da dommer Ola Hobber Nilsen pekte på straffemerket etter at Agger ble felt på vei inn i 16-meteren.

STRAFFESCORING: Mikkel Agger. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
STRAFFESCORING: Mikkel Agger. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

- Brutalt dømt, mener Max-ekspert Kjetil Rekdal, som likevel legger til at det var unødvendig av Molde-forsvarer Stian Gregersen å hindre spissen på den måten.

Fra straffemerket var Mikkel Agger sikker som banken og sendte skuddet i motsatt retning av Linde.

Men igjen svarte Molde umiddelbart. Denne gangen etter et hjørnespark, som Mathias Normann stanget i nettet.

Rødt kort

De siste 45 minuttene avsluttet betraktelig roligere, men det var ikke fritt for dramatikk.

Med tjue minutter igjen fikk målscorer Normann direkte rødt kort etter en takling, der han etterpå tilsynelatende tråkket på Rashad Muhammed.

- Jeg hadde vært tøff nok til å innrømme det hvis det hadde vært rødt. Jeg prøvde bare å sette ned foten. Det var ikke med vilje. Jeg mener jeg ble feilaktig utvist. I tillegg viser TV-bildene at jeg burde hatt straffe før pause. Jeg føler at jeg hadde dommeren veldig mot meg, men slik er det, sier Normann.

Fem minutter før slutt hadde Sarpsborg-kaptein Patrick Mortensen en kjempesjanse, men keeper Linde var våken, og var ute og reddet forsøket.

- Det er litt tungt akkurat nå. Det er dårlig av meg at jeg ikke scoret, sier Sarpsborg-kaptein Patrick Mortensen, som bommet på en kjempesjanse rett før slutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media