Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lageier vurderer å trekke laget fra vueltaen

Nok en Tinkoff-Saxo rytter påkjørt.

RASENDE: Oleg Tinkov er ikke fornøyd etter at to av lagets ryttere har blitt tvunget til å bryte etter å ha blitt påkjørt av motorsyklister. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
RASENDE: Oleg Tinkov er ikke fornøyd etter at to av lagets ryttere har blitt tvunget til å bryte etter å ha blitt påkjørt av motorsyklister. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Sergio Paulinho ble påkjørt av en motorsykkel under den ellevte etappen av Vuelta a España, ifølge laget selv på Twitter.

Lagets eksentriske eier, Oleg Tinkov, var selv rasende etter å ha hørt nyheten om Paulinho.

 - Jeg vurderer å ta laget ut av #Vuelta2015. Boikott ASO (arrangøren) for dette. De betaler oss ingenting for rittet, og skader til og med ryttere, skriver Tinkov på Twitter

Én av lagets store stjerner, Peter Sagan, måtte også bryte etter å ha blitt påkjørt under den åttende etappen. 

I den forbindelsen la Tinkoff-Saxo ut et åpent brev til UCI og Vuelta a España, i forkant av den ellevte etappen. 

Krever unnskyldning
I brevet krever det russiske laget en offentlig unnskyldning fra arrangøren, i tillegg til at de skal donere et beløp tilsvarende premiepengene seier i poengkonkurransen til en veldedighetsorganisasjon i regi av Tinkoff-Saxo.

Laget krevde også at arrangøren skulle gjøre tiltak for å hindre lignende hendelser i fremtiden.

Av det internasjonale sykkelforbundet krever det russiske laget at de skal fjerne boten som Sagan ble ilagt, i tillegg til at de skal revurdere reglene tilknyttet adgangen til kjøretøyene i feltet.

Flere tilfeller
I løpet av sesongen har det vært flere uhell med kjøretøy, noe som har sørget for at det har vært et sterkt fokus rundt temaet. I Ronde van Vlaanderen ble blant annet Jesse Sergent kjørt ned av en nøytral servicebil, mens Jakob Fuglsang ble felt av en motorsykkel i Tour de France.

Greg Van Avermaet var også rasende etter at han og BMC mente at han ble frarøvet seieren i Clásica San Sebastián, da en motorsyklst kjørte inn i belgieren, mens han ledet rittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!