Lager landslagsforum

Nils Johan Semb har tatt initiativ til å lage et forum for landslagstrenere i fotball, håndball og ishockey. I morgen har han sitt første møte med Gunnar Pettersen.

- Jeg synes det er naturlig at vi i Norge prøver å samarbeide litt. At vi har noen møter i året der vi prater sammen. Det er mye som er likt i hva man gjør i turneringer, forberedelser og trening, og hvilke erfaringer man har med å trekke inn folk utenfra. - Det går litt på det å kunne ha en meningsutveksling og erfaringsutveksling, sier Semb til Dagbladet.

Det var Semb og Olympiatoppens fotballansvarlige, Svein Bakke, som tok det første initiativet til å lage et slags forum. Foruten Semb er intensjonen at kvinnelandslagstrener Åge Steen skal være med, sammen med håndballtrenerne Gunnar Pettersen og Marit Breivik, samt Roy Johansen fra ishockey.

Mediepress

Herretrener i håndball Gunnar Pettersen møter Semb allerede i morgen. Da vil Pettersen blant annet snakke med Semb om hvordan han takler presset fra mediene, og hvordan han motiverer spillerne sine før en kamp.- Vi er på mange måter i samme situasjon, vi har begge begrenset med tid før avgjørende kamper. Jeg håper vi kan utveksle erfaringer på den biten, sier Pettersen og fortsetter: - Det er mange måter å få folk til å prestere på, og det kan være spennende å utveksle ideer, sier Pettersen.

En tredje ting Gunnar Pettersen gjerne vil gjøre med Nils Johan Semb, er å diskutere hvordan verdiprosessene som både herrelandslaget i håndball og fotball-landslaget benytter, fungerer.- Begge landslagene jobber med verdier, og jeg vil gjerne høre hvilke erfaringer han har på dette området, sier Pettersen.

Ydmyk

Semb føler han også kan lære mye av Marit Breivik. - Ja, jeg er ganske ydmyk i forhold til hva Breivik har drevet med. De har jobbet mye med oppkjøring til ulike mesterskap. Det tror jeg man skal være veldig ydmyk for i toppidrett generelt, at man har mye å lære. men jeg er mest interessert i å høre hva de gjør, hva de tenker og hvordan de jobber. Så blir det opp til meg å sile ut det jeg vil bruke. - Og gutta dine kan lære hockeytaklinger av Roy Johansen? - Njei, he-he, der er det mye trening som er spennende. Måten de bedriver oppkjøring foran sesongen på, for eksempel. Se på Djurgården i Sverige, som vant Allsvenskan i år, de har hentet masse fra hockeyen. Jeg er nysgjerrig på hva de driver med. Det er mitt utgangspunkt, sier Semb.

Trener mer

Landslagssjef Roy Johansen i ishockey har tro på et samarbeid med Semb.- Ja, jeg synes det er et veldig positivt tiltak å prøve å få til et forum. Det er ikke bare om trening vi kan utveksle erfaringer, men for eksempel om hvordan man forholder seg til klubblag som ikke vil frigi spillere, sier Johansen til Dagbladet. En ting er han sikker på at han kan lære Semb om trening. Nemlig å drive mer ressurstrening, altså styrke og utholdenhet, under sesongen.

- I hockey trenes det langt mer ressurstrening enn i fotball. I Djurgården har fotballen kommet etter hockeygutta. Jeg har ofte stusset på at det blir trent lite ressurstrening blant fotballgutta i Vålerenga, som er den klubben jeg kjenner godt her hjemme, sier Johansen.

VIL SAMARBEIDE: Ishockeylandslagets trener Roy Johansen tror han kan tilføre kunnskap om ressurstrening.
INITIATIVTAKER: Fotball-landslagets trener, Nils Johan Semb, ønsker samtaler med andre landslagssjefer.
MØTER SEMB: Gunnar Pettersen, landlagstrener for herrehåndball, skal i kveld lære hvordan Semb takler press.
FÅR ROS: Semb tror landslagstreneren for kvinnehåndball, Marit Breivik, kan lære ham mye om oppkjøring til mesterskap.