Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lager minneløp for sønnen

ØYER/OSLO (Dagbladet): 1000 smårollinger på ski sammen med Bjørn Dæhlie og Bente Skari. Slik hedrer Erling Jevne og Inger-Lise Sæterbakken minnet om sin trafikkdrepte sønn Erich-Iver dagen etter at Erling Jevne går sitt siste renn som toppløper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette har vi tenkt på lenge, sier paret.

De arrangerer barneskirennet på snøkledde Nermo golfbanes område like ved familiegården på Øyer palmesøndag 24. mars. Mange norske langrennsstjerner har allerede sagt ja til å kaste glans over arrangementet.

- Bente Skari kommer. Det samme gjør Odd Bjørn Hjelmeset, Kristen Skjeldal, Pål Gunnar Mikkelsplass og Vegard Ulvang. Jeg har ikke rukket å spørre Bjørn Dæhlie ennå, men jeg har vært på hans barneskirenn, og da kommer nok han til meg, sier Jevne.

Det blir ei spesiell helg for Øyer-bonden. Lørdag 23. mars avslutter han karrieren som toppløper med 58 kilometer i Birkebeineren fra Rena til Lillehammer.

- En kjempeartig måte å avslutte på, sier Øyer-bonden.

Sjefsshow

Til barneskirennet kommer dessuten sjefen over alle sjefer - barne-TV-general Asgeir Borgemoen. Han er trekkplasteret som trolig sikrer kø i sporet.

- Vi har laget 1000 medaljer, sier en oppglødd Inger-Lise.

Det er hun som står for det praktiske, mens husbonden forbereder seg til den store gullmedalje. Det vil si femmila i Salt Lake City.

Påmeldinga til rennet koster 70 kroner.

Minnefond

- Etter at Gudbrandsdølen Dagningen skrev om barneskirennet i dag, har vi også fått flere telefoner fra folk som ønsker å støtte tiltaket økonomisk, sier Inger-Lise.

De totale inntektene bør derfor bli sekssifrede. Alt går til et minnefond for Erich-Iver, som ble revet bort fra paret fire og et halvt år gammel 3. august 1999.

- Vi har opprettet en komité på sju personer som skal dele ut midler fra fondet til støtte for barn og unge - både de som driver idrett og de som ikke gjør det, sier Erling.

I går kom han hjem fra ei suksessrik åpningshelg i v-cupen i Finland. Hjemme var Inger-Lise i full aktivitet med planlegging

- Hun har vært på to møter bare i dag, sier Erling, som er takknemlig for at lokalmiljøet har sluttet fullt og helt opp om tiltaket.

Tre løyper

20. desember sendes påmeldingsskjema rundt til barnehager og skoler. Unger fra 2 til 13 år kan delta. De går tre forskjellige distanser i tre ulike løyper. Skistjernene fordeles på de ulike aldersgruppene. I tillegg blir det områder for skileik like ved løypene.

Inger-Lise har vært til stede på Bjørn Dæhlies barneskirenn på Nannestad.

- Vi har plukket opp noen tips, sier hun.

Men dette løpet er fullt og helt hennes og Erlings.

- Vi håper at dette går så bra at det blir årlig, sier Erling.

Inger-Lise er spesielt glad for at Asgeir Borgemoen stiller opp.

- Det er ikke tilfeldig. Erich-Iver var veldig glad i ham.

INVITERER BARNA: Erling Jevne og Inger-Lise Sæterbakken ute i løypa der barneskirennet skal arrangeres.Foto: ERIK ROLSTAD
Hele Norges coronakart