Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lager spesialopplegg for å få Sveriges langrennsstjerner tilbake i konkurranse

- Stina Nilssons treningsøkt i dag får stor betydning.

HÅPER PÅ FLERE POENG: Stina Nilsson ligger fortsatt på andreplass i verdenscupen for kvinner, men måtte stå over Lillehammer-rennene sist helg med forkjølelse. Nå håper hun å være tilbake til sprinten i Davos søndag. 
Foto: Anders WIklund / TT / NTB Scanpix
HÅPER PÅ FLERE POENG: Stina Nilsson ligger fortsatt på andreplass i verdenscupen for kvinner, men måtte stå over Lillehammer-rennene sist helg med forkjølelse. Nå håper hun å være tilbake til sprinten i Davos søndag. Foto: Anders WIklund / TT / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Bortsett fra Charlotte Kallas tredjeplass på fellesstarten med skibytte lørdag, så ikke de svenske langrennsløperne annet enn ryggene til de norske da verdenscuphelgen på Lillehammer ble totalt dominert av løpere i rødt, hvitt og blått. 

Med så godt som alle pallkandidater ute med sykdom før Lillehammer, er det nå et kappløp mot tiden for å få Stina Nilsson, Calle Halfvarsson og Marcus Hellner på beina til kommende helgs renn i Davos.

De svenske stjernene måtte stå over Lillehammer på grunn av forkjølelse. 

Må trene hardt
Nå holder Sveriges landslagssjef, Rikard Grip, alle tre hjemme helt fram til fredag. Å reise til mellomhøyden i Davos for å spisse formen er helt uaktuelt om de skal gå renn, skriver den svenske avisa Expressen

- De trenger å trene ganske hardt alle tre. Om de skulle komme hit i høyden går ikke det, da må man ta det rolig for å akklimatisere seg noen dager, sier Grip til Expressen

Når de først kommer seg ned, skal de heller ikke bo sammen med resten av de svenske landslagsløperne. I stedet innkvarteres de i dalføret nedenfor Davos, nærmere bestemt Klosters, som ligger på 800 meter over havet. 

- Vi har god erfaring med løpere som har bodd på lav høyde og bare kommet opp for å konkurrere, sier Grip til avisa. 

Én økt avgjør
Også Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe har hatt suksess i verdenscupen med den oppskriften. I La Clusaz i 2013 spurtslo blant annet Røthe Marcus Hellner på ankeretappen i stafetten med samme opplegg. 

Selv om svenskene nå håper dette opplegget skal bryte opp den norske dominansen i langrennssporet, er det flere usikkerhetsmomenter i opplegget. 

Ingen av de tre stjerneløperne skal gå begge dagene i Davos. Marcus Hellner skal i utgangspunktet bare gå tremila lørdagen, mens både Halfvarsson og Stina Nilsson utelukkende går sprinten søndag. 

Det vil si, Nilsson går ikke i det hele tatt om hun ikke presterer godt på fartsøkta hun kjører for seg selv hjemme i Sverige i dag. 

- Den kommer til å få stor betydning, sier Grip til Expressen om hvor viktig den økta er for at Nilsson i det hele tatt starter i Davos.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media