Lagerbäck: - Bittert å tape på dommerfeil

Villa stjal svenskenes poeng på overtid.

(Dagbladet.no): Sverige - Spania 1-2.

Sverige er selvfølgelig to helt forskjellige lag med og uten Zlatan Ibrahimovic på topp, og det ble spesielt tydelig mot Spania i Innsbruck i kveld.

For etter å ha utliknet for svenskene før pause måtte spissen bytte, og Sverige ble presset tilbake i en tøff kamp for det ene poenget.

Dét glapp på det aller sureste tidspunkt, da svenskene trodde de hadde klart bragden på overtid.

For EM-toppscorer David Villa sluttet aldri å tro på seier, løp på hver eneste ball mot slutten, og på overtid lyktes han med det harde arbeidet.

To litt uheldige svenske stoppere, én klinisk avslutning fra Villa, og plutselig satt Zlatan og co igjen med ingenting.

- Et uavgjort ville ha vært veldig urettferdig siden vi hadde de beste sjansene og de bare gikk for 1-1, sa matchvinneren David Villa etter kampen ifølge NTB.

Landslagstrener Lars Lagerbäck føler det ekstra bittert at Spania fikk avslutte Villa-angrepet - som han mente burde vært stoppet for et svensk frispark.

ZLATANS ARBEID: På dette tidspunktet så det meste bra ut for Sverige. Inter-spissen var uimotståelig for Sergio Ramos inne i feltet, og kjempet inn utlikningsmålet før pause. Foto: EPA/SCANPIX
ZLATANS ARBEID: På dette tidspunktet så det meste bra ut for Sverige. Inter-spissen var uimotståelig for Sergio Ramos inne i feltet, og kjempet inn utlikningsmålet før pause. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer


- Det gjør det ekstra bittert å tape at de scorer etter at en av våre spillere ble revet ned. Det er som det er, de var bedre enn oss i dag, men det er bittert å tape på den måten, sa Lagerbäck til svensk TV 4, ifølge NTB.

• Se alle grupper, kamper og resultater HER!

Lur variant sendte Spania foran

Sverige så riktignok litt «shaky» ut bakover fra start, men var det én måte store svensker ikke skulle slippe inn mål på, så var det jo dødball.

De hadde tydeligvis ikke regnet med spansk kløkt og presisjon.

David Villa slo corneren langs bakken ut til David Silva i returrom, som fintet skudd og løftet ballen inn mot Fernando Torres i midten.

Resten var en oppvisning i klinisk avslutningsteknikk. Torres strakte ut fotsålen foran Petter Hansson og støtte ballen i hjørnet med knottene, utagbart for Andreas Isaksson. Spania var i ledelsen, men det var fortsatt tidlig.

For svenskene yppet seg også, og kom stadig bedre med.

Lagerbäck: - Bittert å tape på dommerfeil

Zlatan, selvfølgelig

Johan Elmander startet i ettermiddag, og fikk de blågules første store sjanse like etter 0-1, da Henrik Larsson fant ham med gjennomspillet. Dessverre for Elmander gikk skuddet fra noe skrå vinkel i nettveggen.

Sverige fortsatte å skape muligheter, var rett og slett bedre enn Spania utover i omgangen, og etter en halvtimes spill dukket selvfølgelig Zlatan Ibrahimovic opp.

Spissen fikk innlegget fra RBK-backen Fredrik Stoor noen få meter fra mål, og var kanskje litt heldig da det første avslutningsforsøket på direkten ble til et greit mottak.

Men Zlatan viste rå styrke med den taklende festløven Sergio Ramos i ryggen, fikk vendt seg til skuddmuligheten var der, og smalt ballen via Iker Casillas og i hjørnet.

- Fredrik Stoor var overraskende i dag, men det er bare å gratulere og beundre det han gjør. Zlatan viser at han har fantastiske kvaliteter, både fysisk og teknisk, sier Lagerbäck.

Casillas var ikke akkurat noen panter på vei ned, men skuddet kom kjapt, og kanskje sleit han litt med å se utgangen.

Snytt for straffe

Uansett, Zlatan hadde tent svenskene på nytt.

Og Sverige var best før pause, men var griseheldige som slapp straffe i mot like før hvilen.

Johan Elmander gikk inn i ryggen på David Silva som en bulldozer inne i feltet, og braste spanjolen overende med et brak uten å ha øynene på ballen.

Bare dommer Pieter Vink mente dét ikke var nok til et forsøk fra ellevemetersmerket.

Treg åpning etter pause

Etter pause kom Sverige ut på banen uten Zlatan Ibrahimovic, og med Markus Rosenberg som erstatter. Åpenbart en svekkelse for svenskene, som setter mye lit til Zlatans kreativitet på topp.

Andreomgangens første kvarter var sjansefattig, og det gikk sakte framover med begge lag.

Men etter 65 minutters spill fikk Spania en trippelsjanse som skapte store bølger i svenskeforsvaret.

David Villa sendte to forsøk fra kort hold i kroppen på en sprellende Isaksson, før Fernando Torres\' returforsøk ble stoppet av en svensk blokkering. Sverige levde farlig, og Spania fortsatte presset.

Villa ut av ingenting

Utover i omgangen la svenskene seg langt tilbake på banen, mens temperaturen steg blant spillerne - noe som førte til mye tøft spill og mye kjeftbruk.

Sjansene var det verre med - selv om Henke Larsson var en skostørrelse fra å tuppe Sverige foran etter at Petter Hansson vant en duell inne i spanjolenes felt.

Fernando Torres var selvfølgelig farlig hver gang han fikk sjansen, som da han fyrte av en markkryper fra atten meter like før slutt - om enn rett på Isaksson.

Sverige kjempet heltemodig.

Men akkurat i det svenskene trodde de hadde klart å kjempe seg til ett poeng, på overtid i Innsbruck, dukket målfarlige David Villa opp.

Villa forfulgte et langt og tilsynelatende uskyldig oppspill inn i Sveriges felt, kjempet seg fram og lurte en litt uheldig Petter Hansson for å komme seg på blank, og plasserte ballen iskaldt forbi Isaksson.

De svenske hodene falt - nå er trolig en kvartfinale mot knallsterke Nederland det aller beste de blågule kan håpe på.

EMs toppscorer David Villa skaffet på sin side Spania en drømmeavslutning, og sendte laget rett til topps i gruppa med sitt fjerde mål på to kamper.

- Guttene gjør en god innsats selv om vi blir tvunget til å forsvare oss i store deler av annen omgang. Spanierne er fantastisk gode med ballen, sier Lars Lagerbäck.

SNYTT: Johan Elmander lukker øynene og smeller inn i David Silva inne i straffefeltet - Silva gikk rett i bakken.
KALDDUSJEN: På overtid dukket David Villa opp, nærmest ut av ingenting, og sikret Spania alle tre poengene da Sverige trodde de hadde holdt unna.
SMART: Spania tok ledelsen på en lur cornervariant som Fernando Torres avsluttet effektivt.
TIDLIG JUBEL: Spanjolene feirer det smarte førstemålet.
RÅSTERK: Sergio Ramos\' takling var som en bris i ryggen på Zlatan, som vendte backen unna og satte ballen forbi Iker Casillas.