FERDIG: Lars Lagerbäck overlater nå landslaget til Heimir Hallgrímsson, som han har ledet Island sammen med. Lagerbäck tror landslaget har en god framtid. Foto: ORRE PONTUS  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå

/ NTB Scanpix
FERDIG: Lars Lagerbäck overlater nå landslaget til Heimir Hallgrímsson, som han har ledet Island sammen med. Lagerbäck tror landslaget har en god framtid. Foto: ORRE PONTUS / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB ScanpixVis mer

Lagerbäck: - Fantastiske år, unntatt 45 minutter

Avsluttet sin tid som Islands landslagssjef i fotball med 2-5-tapet i EM-kvartfinalen.

Lars Lagerbäck avsluttet sin tid som Islands landslagssjef i fotball med 2-5-tapet i EM-kvartfinalen søndag.

- Det har vært en fantastisk reise på fire og et halvt år. Støtten jeg har fått har vært absolutt fantastisk, og jeg føler det dypt i mitt hjerte. Jeg likte ikke de første 45 minuttene i dag, men ellers har det vært et privilegium, sa han på pressekonferansen.

Dit kom han tre kvarter etter at dommeren blåste av kampen på Stade de France. Først brukte han tid med spillerne, og med de islandske tilhengerne. Lenge etter kampslutt sto spillerne foran den islandske svingen, der fansen sang for dem.

Lagerbäck var ikke glad for måten Island framsto i første omgang.

- Før jeg sier noe annet vil jeg gratulere Frankrike, så det ikke høres ut som jeg ikke ble imponert av det de gjorde. Det er et fantastisk lag. De fikk oss til å se dårlige ut, selv om vi hjalp litt til med det i første omgang, sa han.

Mental svikt

- Det vi gjorde før pause lignet på returkampen mot Kroatia i toeromspillet i forrige VM-kvalifisering. Vi håndterte det ikke mentalt, brukte ikke hjernen. Vi var ikke skarpe nok i avgjørelsene og gjorde dumme feil. I annen omgang så vi at problemet ikke var fysisk. Denne typen kamp er noe vi kan lære av, og vi fikk en påminnelse om at man må ha rett mentalitet hvert sekund.

Han er imponert over at Islands spillere slo tilbake i annen omgang.

- Frankrike tok det kanskje litt lett, men det var likevel imponerende at de snudde det såpass. Vi spilte litt fotball også, og jeg tror ikke Frankrike lot oss gjøre det, sa Lagerbäck, som ble spurt om hva han sa til spillerne etterpå.

- Jeg sa ikke stort, men gikk rundt og takket hver av dem. Jeg håper jeg kan si mer senere.

Åpen dør

Svensken overlater nå landslaget til Heimir Hallgrímsson, som han har ledet Island sammen med. Lagerbäck tror landslaget har en god framtid.

- Det er tøft å hevde seg på dette nivået, og Island er i en vanskelig gruppe i VM-kvalifiseringen, men ut fra spillernes alder ser framtiden god ut. Mange av dem kan være med i mange år, og om forbundet og klubbene gjør de rette ting og forhåpentligvis putter inntekter fra EM i viktige prosjekter som spillerutvikling, så ser det lyst ut.

Sin egen framtid ville ikke 67-åringen si så mye om.

- Jeg har ikke lukket noen dører, men det må være noe veldig, veldig ekstra om jeg skal komme tilbake som hovedtrener i 100 prosent stilling. Men hvis noen kommer med noe som er interessant, så vil jeg være interessert, sa Lagerbäck.

(NTB)