USIKKER: Lars Lagerbäck vet ikke om Tarik Elyounoussi blir spilleklar til fredagens kamp mot Slovenia. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
USIKKER: Lars Lagerbäck vet ikke om Tarik Elyounoussi blir spilleklar til fredagens kamp mot Slovenia. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Lagerbäck: – Ingen avgjørelse rundt Tarik

Landslagssjef Lars Lagerbäck kan foreløpig ikke fastslå om Tarik Elyounoussi blir klar til nasjonsligakampen borte mot Slovenia fredag.

Svensken var i godt humør og fleipet før onsdagens pressekonferanse i Ljubljana. Det alle ville vite var om Tarik Elyounoussi blir klar til fredagens kamp. Angriperens tilstand har vært usikker etter at han måtte ute med skade da AIK sikret seriegull i Sverige søndag.

Onsdag trente han med resten av landslaget, og han håper å bli klar til fredagens kamp.

- Tarik har fulgt planen som det medisinske apparatet har lagt opp, der de trapper opp hans trening. Han kommer til å følge den trappen i morgen, og det er først da vi kan si noen ting. Han har fulgt planen, sa Lagerbäck.

- Det er en irritasjon der, men de kan ikke konstatere at det er en strekk, la han til om Elyounoussis situasjon.

Henriksen med gravid kone

Også rundt Markus Henriksen er det et spørsmålstegn. Hull-kapteinen har en høygravid kone og kan komme til å måtte reise dersom noe skulle skje på hjemmebane.

- Vi har pratet om det, og om hans kone kjenner at det er noe sånt på gang, får han selvsagt reise hjem. Men han er klar til de to kampene om ikke noe spesielt inntreffer, sa landslagssjefen.

- Han regner med å være her, og jeg har fått den beskjeden, men skulle det inntreffe noe eksepsjonelt så er vi forberedt på det, sier han.

King-savn

Joshua King må stå over de kommende landskampene med skade, og Lagerbäck er klar over at de mister en kraftspiss.

- Vi mister den erfaringen han har, og han er ekstremt fysisk sterk i sitt nærkampsill. Det kan hende vi ikke har noen spillere som er som ham, så det er det vi først og fremst mister.

Lagerbäck sa også at han håper at Stefan Johansen blir vist mer tillit i Fulham under Claudio Ranieri, som ble ansatt som ny manager der onsdag.